Sprogimas

Stiprinant pilietinę visuomenę svarbios nacionalinio transliuotojo pastangos

Sausio 11 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, susitikusi su Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba aptarė kaip nacionalinis transliuotojas gali prisidėti prie valstybei svarbių klausimų – socialinių problemų sprendimų, atskirties mažinimo, pilietiškumo ugdymo, kovos su propaganda.


„Šiandien Lietuva susiduria su įvairiais visuomeniniais, socialiniais ir geopolitiniais iššūkiais. Todėl nacionalinio transliuotojo svarba išauga dar labiau. Jis tampa ypač svarbiu įrankiu, užtikrinančiu nuomonių įvairovę, teikiančiu visuomenei objektyvią informaciją ir telkiančiu mūsų šalies piliečius“, – sakė Prezidentė.
Pasak valstybės vadovės, nacionalinis transliuotojas galėtų dar svariau prisidėti prie jaunų žurnalistų ugdymo, o jo transliuojamos programos – pasiekti visų šalyje gyvenančių tautinių bendrijų atstovų namus.                     
Prezidentė su LRT tarybos nariais taip pat aptarė būdus, kaip pasiekti platesnę auditoriją. Jau metus tik valstybės finansuojamo transliuotojo programas žiūri mažiau kaip 10 proc. Lietuvos gyventojų. Tai vienas prasčiausių rezultatų visoje Europos Sąjungoje.   
LRT taryba yra aukščiausioji Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos valdymo institucija, atstovaujanti visuomenės interesams. Ji sudaroma 6 metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.

Dovilė  Dildaitė
Vyriausioji specialistė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode