Parama dėkojame




Sprogimas

Ragina Savivaldybę imtis iniciatyvų, ieškant alternatyvių dujų tiekimo šaltinių gyventojams

Pastaruoju metu į Seimo narį kreipėsi nemažai Mažeikių rajono savivaldybės daugiabučių namų gyventojų nuogąstaudami, kad jiems atsijungus nuo dujų tiekėjo UAB „Saurida“, Mažeikių rajono savivaldybė gyventojams nėra pateikusi alternatyvių dujų tiekimo šaltinių.

„Norint gyventojams pasijungti elektrines virykles, Savivaldybei reikėtų pakeisti daugiabučiuose namuose elektros tinklų įvadus, taip pat nesuteikta galimybė gyventojams naudoti fasuotas (išpilstytas į balionus) dujas, nes pagal Dujų sistemų pastatuose įrengimo taisykles, patvirtintas Energetikos ministro, dujų balionų įrenginiai gali būti įrengiami daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose ir visuomenės paskirties pastatuose, jei šių pastatų aukštingumas ne didesnis kaip 2 aukštai“, – susidariusią situaciją aiškino Seimo narys Kęstutis Bartkevičius.

Parlamentaras pažymi, kad tik šioje Seimo kadencijoje pavyko įteisinti Energetikos įstatymo pakeitimą, kuriuo buvo nustatytas centralizuotas tiekiamų suskystintų naftos dujų kainų reguliavimas, nustatyta centralizuotai tiekiamų suskystintų naftos dujų pardavėjų, tarp jų ir UAB „Saurida“, kainodara bei privalomos standartinės pirkimo-pardavimo sutarčių sąlygos. Taip pat buvo priimti Aprašai (patvirtinti Energetikos ministro), kuriuose aiškiai reglamentuota, kad buitinis vartotojas turi teisę nutraukti sutartį vienašališkai ir neatlygintinai Civilinio kodekso nustatytomis sąlygomis.

„Savivaldybė, kuriai pagal kompetenciją priklauso ir duoti visi įrankiai reguliuoti ir kontroliuoti energetikos veiklą, taip pat ne kartą Energetikos ministerijos bei Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos raginimai į tai, kad į Mažeikių miestą atvestos gamtinės dujos ir Savivaldybė gali imtis iniciatyvos dėl suskystintų naftos dujų pakeitimo gamtinėmis dujomis, tačiau iki šiol Savivaldybė jokių alternatyvių dujų tiekimo šaltinių gyventojams nepasiūlė“, – nuogąstavo Seimo narys.

Pasirodžius informacijai, kad teismas pritarė UAB „Saurida“ restruktūrizacijai, bei siekiant apsaugoti gyventojų, kurie neturėdami dujų tiekimo alternatyvos į  daugiabučius namus neteisėtai nešasi dujų balionus ir tokiu būdu sukelia pavojų kitiems daugiabučio namo gyventojams, saugumą, Seimo narys K. Bartkevičius ragina Savivaldybę kuo skubiau ieškoti sprendimų dėl alternatyvų dujų tiekime. 

Seimo informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode