Parama dėkojame




Sprogimas

Išaiškinti tonas kontrabandinio dyzelino nesukliudė ir tyčia inspektoriams atjungta elektra

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Kauno AVMI) informuoja, kad mokesčių inspektoriai kartu su Kauno r. policijos komisariato pareigūnais patikrinę degalais prekiaujantį kaunietį, gyventojo garaže aptiko daugiau nei 5 tonas nelegalaus dyzelinio kuro. Muitinės laboratorija, ištyrusi rasto kuro mėginius, patvirtino, kad degalai – kontrabandiniai.

Kauno AVMI specialistai bei Kauno r. policijos komisariato pareigūnai apsilankė privačiose garažo tipo patalpose, kuriose rado penkias 1000 litrų talpyklas bei po vieną 700 ir 400 litrų krovininių transporto priemonių nuimtą kuro baką su skysčiu, skleidžiančiu dyzelino kvapą. Minėtose talpyklose, iš kurių trys Kauno AVMI neregistruotos, iš viso buvo 5120 litrų neaiškios kilmės skysčio. Anksčiau už nelegalią prekybą degalais baustas gyventojas įvairiais būdais tikrintojams stengėsi sutrukdyti išsiurbti dyzeliną iš talpyklų, neleido pasinaudoti kuro siurbliu, atjungė elektrą.

„Patikrinimo metu gyventojas tikino, kad dyzeliną įsigijo Lietuvoje, tačiau inspektorių neįtikino jo pateikti įvairių Lietuvos degalinių kasos aparatų kvitai. Talpyklų savininkas taip pat nevedė kuro apskaitos nei registruotose, nei neregistruotose talpyklose. Įtarus, kad dyzelinas gali būti kontrabandinis, specialistai iš talpyklų paėmė kuro mėginius ir perdavė ištirti Muitinės laboratorijai“, - teigia Kauno AVMI Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė, pažymėdama, kad Muitinės laboratorija patvirtino, jog dyzelinas, kurio vertė rinkoje siekia daugiau nei 5 tūkst. eurų, yra iš trečiųjų šalių, nes neatitinka Lietuvoje vartojamų automobilių degalų (dyzelino) privalomųjų kokybės rodiklių.

Mokesčių inspektoriai kauniečiui surašė Administracinės teisės pažeidimų protokolą, kurį perduos teismui. Pažeidėjui už biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimus gresia bauda iki 8688 eurų ir dyzelinio kuro konfiskavimas, jis taip pat turės susimokėti apie 1700 eurų Akcizo mokestį.

          L. Brazlauskienė primena, kad remiantis galiojančiais teisės aktais transporto priemonių kuro bakuose iš kitų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Perpylus degalus į kitą talpyklą, už šį kurą reikia mokėti Akcizo mokestį. Asmeninėms reikmėms degalų įsigiję asmenys, talpyklą privalo užregistruoti Mokesčių inspekcijoje, turėti degalų įsigijimo dokumentus bei tvarkyti degalų apskaitą.

          Kauno AVMI primena, kad visi mokesčių mokėtojai apie kontrabandinių prekių laikymą, gabenimą, prekybą bei kitus nelegalios veiklos atvejus, neapskaitytas pajamas ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą internetinėje svetainėje www.vmi.lt/cms/stop-seseliui arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode