Sprogimas

Kviečia aktyviai dalyvauti jubiliejiniame Nacionalinio diktanto konkurse

Vasario 27 d., šeštadienį, 11.00 val. Mažeikių rajono savivaldybės posėdžių salėje (Stoties g. 18, II aukšte) visi, kam brangi lietuvių kalba, vėl turės progą pasitikrinti savo žinias dešimtajame Nacionalinio diktanto konkurse. Diktanto tekstas bus skaitomas per LRT radiją (buvusi LRT radijo pirmoji programa).

Prie kasmet organizuojamos iniciatyvos prisidėti kviečiamos įvairios institucijos (įstaigos, įmonės, organizacijos). Moksleiviai varžysis atskiroje grupėje. Diktantą galima bus rašyti ne tik Savivaldybės posėdžių salėje, bet ir įstaigose, įmonėse, organizacijose. Konkurso iniciatoriai kviečia kooperuotis į atskiras grupes ir diktantą rašyti savo darbovietėse – teismuose, mokyklose, lopšeliuose-darželiuose, ligoninėse, sveikatos priežiūros įstaigose, bankuose, parduotuvėse ir kt., taip pat kooperuotis kviečiami partijų, draugijų, asociacijų, klubų ar kt. organizacijų nariai, verslo bendruomenių atstovai. Rašyti diktantą gali visi, išskyrus lituanistus.

Savivaldybės posėdžių salėje Nacionalinis diktantas bus rašomas ant save kopijuojančio popieriaus –žmonės sužinos, kiek klaidų padarė, tą pačią akimirką, kai tik bus viešai paskelbtas diktanto tekstas. Susikooperavusieji į atskiras grupes diktantą galės rašyti ant paprasto rašomojo popieriaus ir sudėję į vieną voką išsiųsti organizatoriams į Vilnių. Suaugusiųjų ir moksleivių darbus mokytojų ekspertų komisija vertins atskirai.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti namuose ir išsiųsti organizatoriams paštu iki vasario 29 d. įskaitytinai. Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams. Rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Diktanto tekstas bus paskelbtas vasario 28 d. svetainėse www.diktantas.lt, DELFI ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

Nacionalinio diktanto finalinis turas vyks Vilniuje. Dalyvius po pirmojo etapo atrinks komisija.

Praėjusiais metais Nacionalinį diktantą Savivaldybėje rašė 23 žmonės, 2014 metais – 42.

Nacionalinį diktantą organizuojaVšĮ Pilietinės minties institutas kartu su ilgamečiais projekto partneriais – DELFI, LRT, AB Lietuvos paštu, Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybine lietuvių kalbos komisija, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Norinčius dalyvauti Nacionalinio diktanto konkurse kviečiame iš anksto registruotis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel.: (8 443) 98207, (8 443) 98216.

Išsamesnė informacija teikiama Nacionalinio diktanto portale www.diktantas.lt arba el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode