Sprogimas

Daugiausia Atliekų tvarkymo programos lėšų – konteineriams pirkti

Vakar posėdžiavusi Atliekų tvarkymo programos taryba aptarė šios programos lėšų naudojimo 2016 m. priemonių planą. Kaip sakė tarybai vadovaujantis aplinkos viceministras Algirdas Genevičius, itin daug dėmesio skiriama antrinių žaliavų ir pakuočių atliekų surinkimo sistemos infrastruktūrai plėtoti. Todėl šiemet, kaip ir ankstesniais metais, didžioji dalis programos lėšų – apie 1,23 mln. eurų – bus skirta pakuočių atliekų surinkimo konteineriams, kuriuos įsigis savivaldybės, ir savivaldybių teritorijose surinktoms bešeimininkėms padangų atliekoms nugabenti į jų tvarkymo vietą. Šis tarybos pasiūlymas pateiktas aplinkos ministrui tvirtinti.
Taip pat numatyta tradiciškai skirti lėšų visuotinei aplinkos tvarkymo akcijai „Darom“. Iš jų bus perkamos akcijos dalyviams skirtos priemonės. Pernai buvo nupirkta ir išdalinta 100 tūkstančių maišų atliekoms rinkti.
Iš Atliekų tvarkymo programos lėšų bus finansuojamos ir Valstybinio atliekų tvarkymo 2014-2020 m. plano numatytos studijos ir analitiniai darbai. Numatyta atlikti tyrimą, kaip visuomenė pasitiki atliekų tvarkymo sistema. Jis padės įvertinti gyventojų matomas problemas, jų lūkesčius atliekų tvarkymo srityje.


LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode