Sprogimas

Vilnius pateko į trejetuką patraukliausių Europos ateities miestų

„Financial Times“ grupės padalinys „fDi Intelligence“ paskelbė „Europos ateities miestų“ reitingą. Pagal miestų ekonominį vystymąsi ir patrauklumą tiesioginėms užsienio investicijoms sudarytame reitinge vidutinio dydžio Europos miestų kategorijoje Vilnius užėmė 3 vietą.

Sudarant reitingą buvo atsižvelgiama į penkis veiksnius: ekonominį potencialą, verslo aplinką, žmogiškąjį kapitalą bei gyvenimo kokybę, kaštų efektyvumą ir ryšius. Be to, buvo vertinama miesto tiesioginių užsienio investicijų pritraukimo strategija.

2004 metais to paties leidinio sudarytame reitinge Vilnius pelnė Rytų Europos ateities miesto vardo apdovanojimą. Tuomet Vilnius nurungė Baltijos šalių sostines, Baltarusijos, Ukrainos, Vakarų Rusijos ir kitus Rytų Europos miestus.

„Šiemet gautas apdovanojimas rodo, kad Vilnius per dvylika metų iš perspektyvaus Rytų Europos miesto tampa labiausiai augančia Baltijos šalių sostine, turinčia savo viziją, strategiją ir perspektyvą ateityje būti ne „viena iš trijų“, o pačia geriausia vieta regione paversti savo svajones realybe. Artimiausią dešimtmetį Vilniaus laukia puiki ateitis“, – teigia Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino teigimu, pastaraisiais metais Vilnius ne tik pritraukia daugiau investicijų, bet ir tampa jauno, inovatyvaus verslo jungtimi tarp Rytų ir Vakarų Europos.

„Ne vienerius metus Vilniuje kuriasi visame pasaulyje žinomų bendrovių, tokių kaip „Barclays“, „Western Union“ ar „Nasdaq“, padaliniai. Tačiau pastaraisiais metais Lietuvos sostinė tampa inovacijų centru, sujungiančiu rytus ir vakarus. Į Vilnių atsikelia ne tik inovatyvios vakarų bendrovės, tokios kaip „Uber“, bet ir jaunos, ambicingos įmonės iš Baltarusijos ir Rusijos, Lietuvoje formuojančios žaidimų klasterį“, – pastebi M. Katinas.

Reitinge Vilnių aplenkė tik Ciurichas (Šveicarija) ir Edinburgas (Jungtinė Karalystė).

„fDi Intelligence“ yra didžiausias pasaulyje tiesioginių užsienio investicijų analizės centras, priklausantis „Financial Times“ grupei.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode