Sprogimas

Tarp mūsų – vis daugiau pilietiškų ir nusikalstamoms veikoms nepakančių gyventojų

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus pasiekia vis daugiau pilietiškų gyventojų skambučių, kurie informuoja apie galimai daromus teisės pažeidimus: neblaivius vairuotojus kelyje, vagystes įvykdžiusius asmenis ar galimai neteisėta veikla besiverčiančius piliečius. Dažnas paskambinęs tik praneša apie pažeidimą, kurio išaiškinti operatyviai imasi policijos pareigūnai. Tačiau neretai gyventojai ir patys nepabūgsta sučiupti nusikaltėlių ar talkina pareigūnams stebėdami jų judėjimo kryptį.

Vasarį Telšių apskr. VPK prižiūrimoje teritorijoje net trys piliečiai prisidėjo prie įtariamųjų bei pažeidėjo sulaikymo, dar dviejų pranešusiųjų pagalba buvo atskleisti neblaivūs vairuotojai. Vasario 6-ąją, Kelmėje, į policijos komisariatą paskambinusio, o vėliau neblaivų vairuotoją persekiojusio studento Sauliaus Kasparavičiaus dėka, buvo išaiškintas neblaivus automobilį vairavęs pareigūnas, kuriam nustatytas 2,27 promilės girtumas. Dėl neapdairaus savo poelgio pareigūnas nušalintas nuo pareigų, dėl pareigūno vardo pažeminimo jam gresia atleidimas.

Dar dvi galimai vykdomas nusikalstamas veikas padėjo išaiškinti telšiškiai Rimantas Chorūnas į Vilius Sprindys. Pastarasis vasario 3-iąją dar iki atvykstant pareigūnams suskubo ieškoti rankinę iš vyro šeimos nario pavogusio įtariamojo. O R. Chorūnui vasario 9-ąją akis į akį teko susidurti su dviem į kavinę užsukusiais ir piniginę iš kliento rankinės ištraukusiais vagišiais. Abiejų pilietiškų ir vykdomoms nusikalstamoms veikoms nepakančių vyrų dėka, Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai turėjo galimybę operatyviau sulaikyti įtariamuosius, kurių atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Pilietiškiems gyventojams už iniciatyvą ir pagalbą policijai išaiškinant nusikalstamas veikas bei pažeidimus, Telšių apskr. VPK viršininkas Remigijus Rudminas įteikė padėkas ir džiaugėsi, kad tokių žmonių visuomenėje – vis daugiau.

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode