Parama dėkojame




Sprogimas

Išasfaltuoti žvyrkeliai pagerins susisiekimą šalies kaimo vietovėse

Susisiekimo ministerijos iniciatyva šiemet bus pradėti daugiau nei šimto šalies žvyrkelių asfaltavimo darbai. Panaudojant iki 14,3 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) investicijų, 2016–2017 m. numatoma išasfaltuoti apie 115,3 km žvyrkelių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus regionuose.


„Mūsų tikslas – išasfaltuoti žvyrkelius kaimo vietovėse, kuriose gyvena iki 1000 gyventojų, kad žmonės galėtų patogiai susisiekti su gyvenviečių ir rajonų centrais, pagerėtų jų gyvenimo kokybė. Be to, tai leis sumažinti kelių priežiūros sąnaudas ir transporto priemonių eksploatacines išlaidas“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.
Dvi ministerijos – Susisiekimo ir Žemės ūkio – dar praėjusiais metais oficialiai susitarė nustatyti būtinus rekonstruoti valstybinės reikšmės rajoninius kelius (žvyrkelius) ir skirti ES investicijų bei kitų finansavimo šaltinių lėšas šių kelių atnaujinimo projektams įgyvendinti. Tai buvo pirmas toks dviejų ministerijų susitarimas Lietuvoje.
Pagal šį susitarimą Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (LAKD) yra atsakinga už paraiškų teikimą finansinei paramai iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai gauti ir projektų įgyvendinimo koordinavimą.
Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos 2015 m. LAKD pateikė 159 projektų paraiškas, iš kurių 118 buvo skirta parama.
Žvyrkelių asfaltavimo projektas finansuojamas Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai, Lietuvos valstybės biudžeto ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.
 
LR Susisiekimo ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode