Sprogimas

Centralizuota šiluma šalyje brangs 30 proc.

Centralizuotai tiekiama šiluma artėjantį šildymo sezoną visoje Lietuvoje brangs vidutiniškai apie 30 procentų, sako Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) narys. 

„Ji bus labai panaši į 2018-2019 metų šildymo sezoną (...) Atskirais mėnesiais kaina gali svyruoti“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete teigė Matas Taparauskas. 

Anot jo, gyvenantiems renovuotuose namuose sąskaitos šiemet bus vidutiniškai apie 6 eurus didesnės negu pernai, o neapšiltintuose – apie 30 eurų.  

„Blogiausios kokybės pastatuose, kurių šalyje yra apie 17 proc., tos sąskaitos, kaip ir pernai buvo, aukščiausios, taip ir šiemet augtų daugiausiai – apie 30 eurų“, – teigė VERT narys.  

M. Taparauskas pateikė pavyzdį, kad trijų asmenų šeimai, gyvenančiai 60 kv. metrų bute ir gaunančiai 1 tūkst. eurų pajamų per mėnesį, šildymas kainuos apie 61 eurą, o likusi dalis bus kompensuojama. 

Pasak jo, dabar biokuras, kuris sudaro 70 proc. šilumos gamyboje, yra apie 40 proc. brangesnis  negu pernai, kai jis buvo rekordiškai pigus. 

Tuo metu miestuose, kur šiluma gaminama daugiausia iš gamtinių dujų, šildymas brangs labiausiai. 

Pavyzdžiui, Vilniuje šilumos gamyboje dujos sudaro daugiau negu 40 proc., tuo tarpu Kaune – tik 5 proc., o 95 proc. šilumos pagaminama iš biokuro. 

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode