Sprogimas

VRM: iš savivaldybių suteiktų patalpų iškelti visi migrantai

suteBaigiant įgyvendinti migrantų apgyvendinimo planą migrantai iškelti ir iš savivaldybių laikinai  suteiktų patalpų. Nuo šiol visi migrantai gyvens jiems pritaikytuose centruose Rukloje, Pabradėje, Medininkuose, Kybartuose ir Vilniuje.

„Dėkoju savivaldybėms, vietos bendruomenėms, savanoriams už bendradarbiavimą, supratimą  ir susitelkimą. Susidūrę su neteisėtos migracijos krize turėjome skubiai ieškoti sprendimų, kur neteisėtai atvykę asmenys galės gyventi. Savivaldybės prisiėmė šį įsipareigojimą ir rūpinosi migrantais, suteikė jiems ne tik patalpas, bet taip pat tiekė maistą, rūpinosi medicinine pagalba. Nuveiktas milžiniškas darbas. Visiems kartu mums pavyko stabilizuoti situaciją ir suvaldyti neteisėtos migracijos krizę“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Savivaldybių suteiktose patalpose  buvo apgyvendinti 684 migrantai: Ignalinos rajone (186 asmenys), Šalčininkų rajone (30 asmenų), Varėnos rajone (149 asmenys), Alytaus rajone (167 asmenys), Alytaus mieste (71 asmuo),  Lazdijų rajono (81 asmuo).

Pagal migrantų apgyvendinimo planą įsteigti keli centralizuoti migrantų apgyvendinimo centrai, pritaikyti skirtingiems poreikiams.

Pagal susitarimą su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiuo metu socialiai pažeidžiamiausios grupės, t. y šeimos su mažais vaikais, besilaukiančios moterys, negalią turintys žmonės, įkurdinamos Rukloje – Pabėgėlių priėmimo centro pastate ir modulinių namelių stovyklavietėje bei Vilniuje – uždaromuose Naujininkų nakvynės namuose.

Skirtingos migrantų grupės apgyvendinamos Medininkų Pasieniečių mokyklos ir Pabradės Užsieniečių apgyvendinimo centro teritorijose įrengtuose moduliniuose nameliuose. Iš didžiausios migrantų stovyklavietės Rūdninkuose migrantai buvo perkelti į Kybartų Užsieniečių registracijos centrą, kuris įsikūrė buvusiuose Kybartų pataisos namuose.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode