Sprogimas

Su Moldova pasirašytas tarpvyriausybinis sutarimas dėl abipusio vairuotojų pažymėjimų pripažinimo ir keitimo

keitimoSiekiant plėtoti ir stiprinti valstybių draugiškus santykius, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir Moldovos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius Veaceslav Dobîndă Vilniuje pasirašė tarpvyriausybinį susitarimą dėl abipusio vairuotojų pažymėjimų pripažinimo ir keitimo.

„Šis tarpvyriausybinis susitarimas yra ypač svarbus mūsų šalių gyventojams. Lietuvos ir Moldovos gyventojai keliaudami mūsų šalyse, galės be papildomų dokumentų naudotis savo nacionaliniais vairuotojų pažymėjimais, o nuolatiniams gyventojams tam tikrų kategorijų vairuotojų pažymėjimai bus keičiami be teorinių ir praktinių egzaminų. Todėl tai yra dar vienas ženklas, kad Lietuva ir Moldova vysto abipusiu pasitikėjimu grindžiamus santykius“, – teigė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Susitarime numatoma, kad vairuotojai, turintys susitariančių šalių išduotus nacionalinius vairuotojo pažymėjimus, gali vairuoti šiuose vairuotojo pažymėjimuose nurodytas transporto priemones susitariančių šalių keliuose.

Pažymėtina, kad šiuo metu galiojantys teisės aktai numato, kad tapę nuolatiniais kitos susitariančios šalies gyventojais, nacionalinių vairuotojo pažymėjimų turėtojai privalo pasikeisti vairuotojo pažymėjimą, išlaikant teorinio ir praktinio vairavimo egzaminus. Įsigaliojus pasirašytam susitarimui, Lietuvos ir Moldovos gyventojai, keisdami A ir B kategorijos vairuotojų pažymėjimus, bus atleidžiami nuo minėtų egzaminų išlaikymo reikalavimo.

Nacionalines procedūras, reikalingas susitarimo įsigaliojimui, planuojama atlikti iki 2021 m. pabaigos.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode