Parama dėkojame




Sprogimas

Per parą Lietuvos pasieniečiai iš Baltarusijos neįleido per 100 migrantų, vienas priimtas

neileidoIš Baltarusijos bandančių patekti neteisėtų migrantų srautas nemažėja – trečiadienį pasieniečiai į Lietuvą neįsileido 113 tokių užsieniečių, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį į Lietuvą pateko vienas užsienietis.

Rugpjūčio 2 dieną pasieniečiams buvo suteikta teisė neįleisti į Lietuvą iš Baltarusijos draudžiamose vietose bandančių sieną kirsti migrantų. Nuo tada į Europos Sąjungą, VSAT pareigūnai neleido patekti 5008 tokiems užsieniečiams.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kauno gyventojo neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Šis automobilio „Opel Astra“ vairuotojas kartu su keturiais migrantais tą pačią dieną buvo sulaikytas Druskininkų savivaldybėje. Pirminiais duomenimis, į Lietuvą neteisėtai patekusi užsieniečių ketveriukė yra Sirijos piliečiai. Ir kaunietį, ir migrantus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. 

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode