Sprogimas

Profesinės sąjungos mažina reikalavimus

Švietimo profesinės sąjungos mažina savo reikalavimus. Trečiadienį Vyriausybėje vykusių derybų metu jos teigė, kad sutiktų, jog mokytojų algų padidinimui nuo šio rugsėjo papildomai būtų skiriama ne 18 mln. eurų, o 12,8 mln. eurų. Tai leistų 5 proc. padidinti užmokestį visiems pedagogams. Susitikimo metu švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė pakartojo, kad Švietimo ir mokslo ministerija ieškos iki 5 mln. eurų mokytojų atlyginimų padidinimui.

Dėl naujo švietimo profesinių sąjungų pateikto reikalavimo numatoma šią savaitę dar kartą šaukti valdančiosios koalicijos politinę tarybą, o derybos su mokytojais toliau vyks pirmadienį.

Preliminariais iš savivaldybių gautais duomenimis, trečiadienį streikas vyksta 190 švietimo įstaigų. Vasario 24 d. iš streiko pasitraukė 17 švietimo įstaigų, prisijungė 7, streike dalyvauja 5,5 tūkst. švietimo įstaigų darbuotojų, 5 tūkst. iš jų – pedagogai.

Švietimo profesinės sąjungos streiką paskelbė vasario 22 d. Tuomet streikavo 233 švietimo įstaigos.

Iš viso Lietuvoje veikia daugiau kaip 2300 švietimo įstaigų. Iš jų 1200 bendrojo ugdymo mokyklų, daugiau kaip 700  ikimokyklinio ugdymo įstaigų, 360 neformaliojo ugdymo įstaigų.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode