Sprogimas

Per parą pasieniečiai iš Baltarusijos neįleido 22 migrantų – VSAT

neilPer praėjusią parą, nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio, pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 22 migrantams, informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tarnybos duomenimis, įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį nebuvo, tarnybinių ginklų pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Antradienį VSAT pareigūnai neįleido 281 iš Baltarusijos ėjusio migranto, pirmadienį – 73, sekmadienį – 97, šeštadienį – 98, penktadienį – 126, ketvirtadienį – 58.

Trečiadienį, apie vidudienį, ties Lazdijų rajonu Baltarusijos pusėje prie sienos buvo šaudoma iš automatinio ginklo pavieniais šūviais.

Pasak VSAT, praeitą parą pareigūnai fiksavo vadinamąsias aktyvias migrantų grupes, kurios buvo priartėjusios iš Baltarusijos prie sienos, o vėliau pasitraukė. Jose buvo keliskart daugiau migrantų nei trečiadienį bandžiusiųjų patekti į Lietuvą.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6320.

Nuo pirmadienio prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susitelkė keli tūkstančiai neteisėtų migrantų, jie ten įkūrė stovyklą ir bando pralaužti sieną. Panašaus scenarijaus baiminamasi ir Baltarusijos pasienyje prie Lietuvos, dėl šių įvykių nuo trečiadienio Lietuvos pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode