Parama dėkojame




Sprogimas

Vilniaus knygų mugėje apdovanoti rekordinio „Bibliomūšio“ nugalėtojai

Vasario 25 dieną, Vilniaus knygų mugės metu, įvyko rekordinės protų mūšių lygos „Bibliomūšis“ apdovanojimai. Jų metų paskelbtos ir apdovanotos trys geriausiosios bibliotekos, triumfavusios mėnesį trukusioje interaktyvioje protų mankštoje, kurioje varžėsi apie 170 komandų ir beveik 1200 dalyvių iš visos Lietuvos.

 

Apdovanojimus gavo daugiausiai taškų pelniusios bibliotekos: pirmoji vieta atiteko Kauno apskrities viešajai bibliotekai (komanda „KAVB“), antroji - Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Kepalių filialui (komanda „Viskas normaliai“), o trečiąją vietą užėmė Kaišiadorių viešosios bibliotekos Pravieniškių filialo atstovai (komanda „Protų zona“).

„Bibliotekų ir bendruomenių įsitraukimas į šių metų protų kovų lygą įspūdingas. Iniciatyvos populiarumas rodo, kad bibliotekos yra erdvė, kur bendruomenės gali burtis ir prasmingai bei įdomiai leisti laiką. Svarbu, kad į žaidimą įsitraukė ne tik didžiųjų miestų, bet ir filialų bibliotekos, nes regionuose tokių iniciatyvų vis dar trūksta,“ - apdovanojimų metu sakė projekto „Bibliotekos pažangai 2“ vadovas Eugenijus Stratilatovas.

Į Knygų mugę susirinkę bibliotekų atstovai neslėpė džiaugsmo ir entuziazmo, o „Bibliomūšio“ komandų kapitonai teigė nekantriai laukiantys tokių iniciatyvų ateityje:

„Šio žaidimo metu turėjome galimybę suburti bibliotekos komandą ir visiškai kitoje aplinkoje ir kitais klausimais pabendrauti su darbuotojais. Be to, žaidimas buvo kupinas emocijų, o teisingo atsakymo paieškos ir įdomios bei linksmos diskusijos tapo neatsiejama jo dalimi. Visa tai suvienijo mūsų komandą ir kolektyvą, tapome tarsi draugai, todėl mes už tai, kad tokių žaidimų būtų kuo daugiau,“ – teigia nugalėtojų komandos „KAVB“ kapitonė Eglė Kulikauskienė.

Trims geriausioms „Bibliomūšio“ komandoms ir jų nariams atiteko knygynų tinklo VAGA įdomios knygos bei elektroninės prekybos lyderio „Pigu.lt“ įsteigti prizai: muzikinis centras, žaidimų konsolė bei fotoaparatas.

„Bibliomūšis“ - tai jau antrą kartą vykusi nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinamo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ iniciatyva. Šiemet „Bibliomūšyje“ dalyvavo ne tik viešosios, bet ir universitetų ir net mokyklų bibliotekos, kurių komandas sudarė įvairaus amžiaus ir išsilavinimo vietos bendruomenės nariai, bibliotekos partneriai ir savivaldos atstovai, o komandų kapitonais buvo deleguoti bibliotekų darbuotojai.

UAB BVRG

Agnė Kalinkaitė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode