Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausybė spręs dėl privalomų skiepų medicinos ir socialinių sektorių darbuotojams

mediVyriausybė trečiadienį spręs dėl privalomų skiepų nuo koronaviruso medikams ir socialiniams darbuotojams.

Vyriausybės posėdžio darbotvarkėje įtrauktos tokios Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos. Siūloma jas svarstyti skubos tvarka, priėmus Seimui, pataisos įsigaliotų vasario 14 dieną.

Projektu siūloma nustatyti, kad dėl užkrečiamos ligos paskelbus ekstremalią situaciją ar karantiną tam tikrų sričių darbuotojai galėtų dirbti tik pasiskiepiję nuo tos užkrečiamosios ligos ir tik tol, kol bus laikomi įgijusiais imunitetą nuo minėtos ligos.

Projekte numatyta, kad tokie reikalavimai būtų taikomi darbuotojams, kurie dirba srityse, susijusiose su asmens sveikatos priežiūros paslaugomis ir veikla, taip pat – socialinėmis paslaugomis ir veikla.

Anksčiau buvo parengtas projektas, kuris numatė privalomą skiepijimą ir švietimo, viešojo administravimo sektorių darbuotojams bei kariuomenei, tačiau jų naujausioje versijoje atsisakyta.

Išimtis dėl privalomų skiepų būtų taikoma darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių bei tiems, kurie yra persirgę koronavirusu, kol bus laikomi įgijusiais imunitetą.

Nepasiskiepiję ir išimtims nepriklausantys darbuotojai negalės dirbti kontaktiniu būdu: jei darbo pobūdis leidžia, jie galės būti skiriami dirbti nuotoliniu būdu, jei ne – perkeliami į kitas pareigas, kurioms nereikia skiepytis, o jei tokios galimybės nėra – nušalinami nuo darbo nemokant atlyginimo. 

Praėjus trims mėnesiams nuo nušalinimo pradžios darbdavys su jais turės nutraukti darbo sutartį be įspėjimo ir nemokėdamas išeitinės išmokos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode