Parama dėkojame




Sprogimas

V. Adamkus kritikuoja leidimą atsidaryti Taivaniečių atstovybei: nuostoliai yra milžiniški

adamKadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus kritikuoja leidimą Vilniuje atsidaryti Taivaniečių atstovybei.

Jo teigimu, konflikto su Kinija nuostoliai yra milžiniški.

„Su Kinija susidariusi padėtis, man atrodo, kad nuostoliai yra milžiniški, o to visiškai nereikėjo. Turėjo būti išdiskutuota, suderinta, su Seimu, su Vyriausybe, su prezidentu, ir tik nutarus, kas yra geriausia šiame palaikyme ar nepalaikyme, Taivano pripažinime ar nepripažinime“, – penktadienį paskelbtame interviu LRT sakė V. Adamkus.

Anot jo, „tą pripažinimą pirmasis turėjo padaryti pasaulis, tos didžiosios valstybės, kurios turi įtaką ir jų sprendimas turėtų duoti rezultatus, o ne Lietuvėlė“.

„Su pagarba tai Lietuvėlei, lenkiu galvą prieš ją, bet ne mūsų jėgoms, ne mūsų pavyzdžiai, kaip pasaulis turi elgtis, tokių dalykų užsienio politikoj negali būti ir aš tikiuosi, kad tai nepasikartos“, – kalbėjo kadenciją baigęs prezidentas.

Kalbėdamas apie įtemptus Vyriausybės ir Prezidentūros santykius jis sakė, kad „skaudu žiūrėti į kai kuriuos įvykius“, „mūsų viduj savotiškas laisvumas, jokio respekto ar pagerbimo aukštesnei instancijai“.

„Prezidentas sužino kai kuriuos veiksmus, kai jau žiniasklaida paskelbia arba kitais keliais“, – kalbėjo V. Adamkus.

Lietuvos ir Kinijos santykiai nugarmėjo į žemumas, Vilniui leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei, pavadinime naudojant salos vardą. Ekspertai sako, kad kinų kalba šios atstovybės pavadinimas skamba kaip Taivano atstovybė.

Pekinas tame įžvelgia Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode