Sprogimas

A. Armonaitė: „krizelė“ su Kinija – galimybė Lietuvai tapti konkurencingiausia ES

armoEkonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pareiškė, kad konfliktas su Kinija dėl Taivaniečių atstovybės Vilniuje Lietuvai reiškia postūmį tapti viena konkurencingiausių valstybių regione.

„Ši krizelė, į kurią mes papuolėme dėl to, kad Kinija nusprendė mus išimti iš muitinės sistemų, mums turi būti galimybė tapti pačia konkurencingiausia valstybe, bent jau regione tai tikrai, bet tikiuosi – ir Europos Sąjungoje“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė.

Pasak jos, norint didinti konkurencingumą Lietuva turi tapti dar labiau draugiška valstybe mokestine prasme, galbūt svarstyti apie pelno neapmokestinimą. 

A. Armonaitė pabrėžė, kad šiuo metu būtina gilinti ekonominius ryšius su Taivanu, nors dėl santykių su šia valstybe Lietuva užsitraukė Kinijos rūstybę.

„Taivanas yra viena iš pažangiausių ekonomikų pasaulyje, dėl to Lietuva Taipėjuje ruošiasi atidaryti prekybos atstovybę, tikimės, kad jų investicijos pasieks Lietuvą, o mūsų eksportuotojai galėtų išvežti prekes į naujas rinkas“, – kalbėjo A. Armonaitė. 

Praėjusią savaitę Taivano atstovai patvirtino, kad per specialų investicinį fondą į Lietuvą ruošiasi investuoti 200 mln. JAV dolerių.

Ministrė tikino, kad dėl Kinijos spaudimo užsienio kapitalo įmonės iš Lietuvos trauktis kol kas  nežada. 

„Tokių žinių nėra. Lietuva yra viena labiausiai skaitmenizuotų valstybių pasaulyje, ji patrauklumo neprarado, reputacija nesugadinta“, – sakė A. Armonaitė, komentuodama informaciją, kad Vokietijos automobilių dalių milžinė „Continental“ patiria Kinijos spaudimą. 

Užsienio žiniasklaida rašė, jog Kinija spaudžia „Continental“ nebenaudoti jos gamykloje Lietuvoje, Kauno rajone pagamintų komponentų. Pati įmonė šios informacijos nekomentuoja.  

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode