Sprogimas

Pasikeitus situacijai pasienyje įjungsime nepaprastosios padėties mechanizmą – ministrė

situacPasikeitus situacijai pasienyje su Baltarusija operatyviai vėl bus įjungiamas nepaprastosios padėties mechanizmas, sako vidaus reikalų ministrė.

„Nuspręsta, kad einame tuo keliu, kad nebūtų pratęsta nepaprastoji padėtis. Yra sutarimas, kad pasikeitus situacijai operatyviai susirinksime ir vėl įjungsime nepaprastosios padėties mechanizmą“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė Agnė Bilotaitė.

Lapkričio 10 dieną įvesta nepaprastoji padėtis galioja iki sausio 14 dienos vidurnakčio.

Trečiadienį Seimas svarsto Vyriausybės siūlymą dar trims mėnesiams – iki gegužės 13 dienos – pratęsti karių patruliavimą pasienyje su Baltarusija.

„Mes tikrai vertiname situaciją, visą laiką parengtis yra aukščiausio lygio, tą išlaikysime. Kariai tikrai dalyvaus su papildomais įgaliojimais ir tikrai sienos apsauga bus maksimaliame lygyje“, – sakė A. Bilotaitė.

Esant ekstremaliai situacijai kariai pasienyje, kaip ir pasieniečiai, turi teisę duoti privalomus nurodymus, atlikti asmens apžiūrą ir sulaikyti įtariamus asmenis ir kt.

Vyriausybės duomenimis, šiuo metu daugiau nei tūkstantis karių pasitelkta padėti Valstybės sienos apsaugos tarnybai atlikti jai pavestas sienos apsaugos funkcijas.

Pasieniečių duomenimis, į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų, dar per 8,1 tūkst. jų pasienyje apgręžta. 

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode