Sprogimas

Pernai turto areštų registruota trečdaliu mažiau

arestuPraėjusiais metais, palyginti su 2020-aisiais, turto arešto aktų įregistruota trečdaliu mažiau, penktadienį pranešė Registrų centras.

Registrų centro tvarkomo Turto arešto aktų registro duomenimis, 2021 metais iš viso įregistruota 38,3 tūkst. naujų turto arešto aktų, arba 30 proc. mažiau nei 2020 metais, kai jų buvo 54,6 tūkstančio.

Iš viso šiuo metu yra įregistruota 274 tūkst. galiojančių turto arešto aktų. Per praėjusius metus taip pat buvo išregistruota 46,7 tūkst. turto arešto aktų (2020 metais – 46 tūkst.).

Kaip įprasta, dažniausiai už skolas yra prašoma areštuoti nekilnojamąjį turtą – pernai buvo areštuota daugiau nei 63 tūkst. butų, pastatų, žemės sklypų bei statinių ir inžinierinių įrenginių – tarp jų ir vienas tiltas.

Dažnai areštuojamo turto sąrašuose ir kelių transporto priemonės, traktoriai bei kita žemės ūkio technika, ginklai, piniginės lėšos, konfiskuojami vidaus vandenų bei jūrų laivai, civiliniai orlaiviai ar net geležinkelių riedmenys.

Šiuo metu Turto arešto aktų registre yra įregistruoti beveik 274 tūkst. galiojančių turto arešto aktų. Per visą registro veiklos laikotarpį jame buvo įregistruota daugiau kaip 800 tūkst. turto arešto aktų.

Dažniausi duomenų apie areštuotą turtą teikėjai yra antstoliai – per 2021 metus į Turto arešto aktų registrą jie pateikė daugiau nei 81,4 tūkst. dokumentų. Duomenis taip pat teikia prokuratūra, teismai, Valstybinė mokesčių inspekcija, Muitinės departamentas ir „Sodra“.

Teisingumo ministerijos nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode