Sprogimas

Įpusėjo vaikų piešinių konkursas „Mano šeimos gydytojas“

 

Puslapio Siekdamos priminti, koks svarbus kiekvienos šeimos sveikatai yra šeimos gydytojas, ligonių kasos vasario 1-ąją paskelbė vaikų piešinių konkursą „Mano šeimos gydytojas", kuriame kviečiami dalyvauti visi Lietuvos pradinių klasių mokiniai. Dalyvauti konkurse ir laimėti vertingų prizų dar yra laiko: jis tęsis iki kovo 31 dienos. Paskubėkite!

Šiuo metu piešinius konkursui jau spėjo pateikti vaikai iš pusės šalies savivaldybių. Daugiausiai piešinukų sulaukė Panevėžio, Kauno ir Vilniaus teritorinės ligonių kasos. Aktyviausiai savo šeimos gydytoją piešė Vilniaus ir Kauno miestų, Utenos rajono, Klaipėdos ir Panevėžio miestų pradinukai. Todėl ligonių kasos kviečia ir kitų savivaldybių tėvelius bei mokytojus paraginti mažuosius prisijungti prie konkurso dalyvių gretų. 

Smagu tai, kad 5 konkurso prizininkai galės pasijusti tikrais dailininkais – jų piešti darbeliai bus atspausdinti spaustuvėje, kur pavirs atvirlaiškiais, primenančiais visiems, koks reikšmingas kiekvienos šeimos sveikatai ir gerovei yra šeimos gydytojas. Atvirlaiškiai pakvies tėvelius ir mamytes, močiutes ir senelius, dėdes ir tetas, broliukus ir sesutes, pusseseres ir pusbrolius apsilankyti pas šeimos gydytoją ir pasitikrinti sveikatą. Tokiu būdu informacija apie nemokamas šeimos gydytojo ir kitas sveikatos priežiūros paslaugas bei ligų prevencijos programas pasieks daugelį šeimų.

Dalyvauti konkurse labai paprasta: tam tereikia vaikui ant balto popieriaus lapo nupiešti savo šeimos gydytoją ir pavaizduoti, kaip jis gydo mamą ar tėtį, brolį ar sesę, močiutę ar senelį, tetą ar dėdę... O tuomet piešinuką atsiųsti ar atnešti į teritorinę ligonių kasą Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ar Panevėžyje (adresai nurodyti žemiau). Viename voke gali būti ir vieno pradinuko, ir visos klasės, ir net visos mokyklos pradinukų darbeliai, o kiekvieno piešinio kitoje pusėje būtinai reikia užrašyti jo autoriaus vardą, pavardę, klasę ir mokyklos pavadinimą bei adresą.
 

Darbus vertins atrankos komisijos, o nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti: 5 prizininkams bus įteikti specialieji ligonių kasų ir kiti prizai. Be to, net 60 nugalėtojų (po 1 iš kiekvienos savivaldybės) bus paskatinti dovanomis.
 

Vaikų piešinių konkursas „Mano šeimos gydytojas" yra ligonių kasų socialinės akcijos „Sveika šeima", skirtos Tarptautinei šeimos dienai paminėti, dalis. Ši diena minima gegužės 15 dieną, tad  gražiausių darbų autoriai bus apdovanojami šventės išvakarėse – antrąją gegužės savaitę.

Piešinių konkurse pradinių klasių mokiniai per dailę išreikš supratimą apie sveiką šeimą, taip pat atkreips visuomenės dėmesį į šeimos gydytoją kaip į visiems šeimos nariams svarbiausią mediką, pas kurį skubama ne tik susirgus, bet ir pasitikrinti, siekiant  išvengti ligos. Pradinukai primins, kad už apdraustiesiems Lietuvoje teikiamas šeimos gydytojo paslaugas mokėti iš savo kišenės nereikia – už šias paslaugas sumoka ligonių kasos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

Valstybinė ligonių kasa

Martyno Ambrazo (ELTA nuotr.)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode