Sprogimas

S. Gentvilas: klimato kaitos konferencija Egipte – eksporto skatinimo dalis

egipteEgipte vykstančią Jungtinių Tautų klimato kaitos konferenciją (COP27) Lietuva gali išnaudoti su atsinaujinančia energetika susijusių technologijų eksporto skatinimui, antradienį Žinių radijui sakė aplinkos ministras Simonas Gentvilas. 

Anot ministro, Lietuva gali pasiūlyti sprendimus, susijusius su investicijomis į atsinaujinančią energetiką, vandens paruošimą. 

„Lietuva jau turi tuos sprendimus, mes, mūsų verslas gali juos eksportuoti, todėl čia yra užkulisinė eksporto skatinimo dalis“, – sakė S. Gentvilas. 

Jo teigimu, Lietuvos verslas galėtų siūlyti sprendimus Afrikos ir Arabijos pusiasalio valstybėms. 

„Mes šiandien diskutuosime apie žaliąjį vandenilį, saulės energetiką, baterijų kaupiklius ir įvairiausias kitas technologijas. Nes mes jau galime pasiūlyti ne tik kažkokias žinias, bet ir technologijas (...) kalbėsime apie tai, ką galime Afrikos valstybėms pasiūlyti, Arabijos šalims. Mes galime pasiūlyti sprendimus, čia yra ir ekonominiai dalykai“, – kalbėjo S. Gentvilas.

Planuojama, kad į Egipte vykstančią konferenciją susirinks beveik 200 šalių atstovai, jie aptars tarptautinio klimato kaitos finansavimo planus, bus siekiama proporcingai paskirstyti lėšas klimato kaitos švelninimo ir prisitaikymo priemonėms.

COP27 susitikime bus siekiama pažangos derantis dėl ilgalaikio prisitaikymo prie klimato kaitos tikslo, taip pat – ambicingesnių nacionaliniu lygiu nustatytų įsipareigojimų siekiant ilgalaikio 1,5 laipsnio Celsijaus temperatūros apribojimo tikslo.

Aplinkos ministras Lietuvos delegacijai Egipte vadovauja vietoje šalies prezidento Gitano Nausėdos, kurio vizitas atšauktas sekmadienį mirus tėvui Antanui Nausėdai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode