Sprogimas

Vilniaus policija pradėjo administracinę bylą dėl K. Juraičio veiksmų Antakalnio kapinėse

juraicioVilniaus apskrities policija pradėjo administracinę teiseną dėl už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio bendražygio Kazimiero Juraičio veiksmų sostinės Antakalnio kapinėse.

K. Juraitis lapkričio 1-ąją savavališkai nuėmė uždangalą nuo vienos iš sovietinių skulptūrų Antakalnio kapinėse.

Teisena pradėta dėl nedidelis viešosios tvarkos pažeidimo, antradienį BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Už tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, numatoma bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Pasak policijos, Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ vėl uždengė skulptūrą.

Su Baltarusijos valdžia šiemet susitikti vykęs K. Juraitis figūruoja A. Paleckio įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ byloje. Joje keliems asmenims teisėsauga yra pateikusi įtarimus dėl padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvą. K. Juraitis patvirtino, kad buvo apklaustas šioje byloje.

Šešias Antrojo pasaulinio karo sovietų karius vaizduojančias figūrines pilko granito stelas sostinės savivaldybės politikai yra apsisprendę nukelti, vėliau jas ketinama perduoti Lietuvos nacionaliniam muziejui.

Tačiau tam sutrukdė K. Juraičio ir kelių kitų asmenų skundas Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetui – šis pritaikė laikinąsias apsaugos priemones.

Teisingumo ministerija komitetą informavo, kad šis yra suklaidintas, nes sostinės valdžia neketina „išniekinti Antrojo pasaulinio karo karių kapų“, o tik pašalinti sovietinę ideologiją įkūnijančias militaristines skulptūras.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode