Sprogimas

V. Matijošaitis: Vičiūnuose sklypus pirkau iš artimųjų, norėjau susitvarkyti aplinką

pirkauKauno meras Visvaldas Matijošaitis tvirtina, kad pats sklypus Vičiūnuose ir Lampėdžiuose pirko dar prieš tapdamas meru, norėdamas susitvarkyti aplinką, ir įsigijo juos iš artimųjų bei kaimynų.

Apie tai jis kalbėjo LRT ketvirtadienį paskelbus tyrimą, jog per dvi V. Matijošaičio kadencijas jo sūnus, pasinaudodamas galimai neskaidria schema, per tarpininkus iš asmenų, kuriems būdavo atkuriamos teisės į žemę, iš viso įsigijo 34 sklypus patraukliausiuose Kauno rajonuose.

V. Matijošaitis sako neskaitęs tyrimo ir nežinantis apie jame minimas aplinkybes, susijusias su savo sūnumi.

„Niekas nepavogta, esu nusipirkęs sklypus ten, kur gyvenu, iš senų Vičiūnų gyventojų, kuriems buvo grąžinti sklypai gal nuo kokiu 2004 metų – aš dar šitame pastate nebuvau“, – žurnalistams penktadienį sakė meras.

Savivaldybės vadovas sakė vėliau perrašęs sklypus vaikams, todėl jie „taip ir stovi“.

„Atėjus šičia dirbti žiūrėsime urbanistinis skyrius, kad mieste visiems gyventojams grąžintų maksimaliai žemės sklypus – kad nestrigtų ta reforma“, – apie sklypų grąžinimą kalbėjo meras.

Jis taip pat patvirtino įsigijęs grąžinamų sklypų Lampėdžiuose, kur statysis namą.

„Atsiėmė kažkokie žmonės, šeima, ir aš iš jų nusipirkęs gal 2010, gal 2009 metais, bet dar prieš tapdamas meru“, – sakė V. Matijošaitis.

Jis teigė, kad nebūdamas meru, sklypų būtų įsigijęs daugiau, bei pabrėžė, jog tai darė ne dėl verslo interesų, o tiesiog siekdamas susitvarkyti aplinką.

„Tai nėra mano verslas, aš Vičiūnuose gyvenu, ten gyvena gal šešta karta mano šeimos. Aš noriu, kad aplinkui arba šeimos nariai gyventų, arba kiti kultūringi, padorūs žmonės – už tai ten ir perku“, – aiškino meras.

„Jeigu aš kaip verslininkas būčiau nusipirkęs tuos sklypus verslui, ten jau ir namai stovėtų, ir būtų parduota. Mano verslas – Vičiūnų įmonių grupė, ji užsiima žuvų produktų gamyba. O čia aplink save tvarkiausi dėl savo šeimos – ten ir mano giminės žemės sklypai, kur jie atsiėmė ir aš nusipirkau juos“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Jis Kaune pirmą kartą išrinktas 2015 metais.

Kaip skelbė LRT, Registrų centro duomenimis, bendra V. Matijošaičio sūnaus, miesto tarybos nario Šarūno Matijošaičio sklypų vertė siekia per 2,5 mln. eurų, tačiau nekilnojamojo turto ekspertų vertinimu, reali jų vertė gerokai didesnė.

Ten taip pat teigiama, jog kai kuri infrastruktūra aplink mero šeimos turtą buvo tvarkoma savivaldybės biudžeto lėšomis.

V. Matijošaitis dėl šių aplinkybių pasiūlė kreiptis į buvusią vicemerę, šiuo metu opozicijai priklausančią Rasą Šnapštienę.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode