Parama dėkojame




Sprogimas

G. Nausėda po sprogimų Lenkijoje: kiekvienas NATO teritorijos colis turi būti ginamas

colisAntradienio vakare pranešus apie sprogimus Lenkijos mieste netoli Ukrainos sienos ir oficialiai dar nepatvirtintomis žiniomis žuvus dviem žmonėms, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė paramą kaimyninei valstybei.

 

„Lietuva yra stipriai solidari su Lenkija. Kiekvienas NATO teritorijos colis turi būti ginamas“, – antradienio vakarą savo „Twitter“ paskyroje pareiškė G. Nausėda.

Vėliau savo „Facebook“ paskyroje šalies vadovas atkreipė dėmesį, jog nors sprogimų priežastis kol kas nežinoma, tuo pat metu Rusijos raketos atakavo Ukrainą.

„Šią įtampos valandą palaikome tiesioginį kontaktą su kolegomis Lenkijoje. Teroristinis režimas bus sustabdytas vieninga sąjungininkų jėga“, – teigė prezidentas.

Premjerė Ingrida Šimonytė „Twitter“ parašė, kad „įdėmiai seka nerimą keliančias žinias iš Lenkijos“.

„Mes tarsimės su Lenkija ir visais sąjungininkais. Lietuva reiškia visišką solidarumą su Lenkija ir siunčia nuoširdžią užuojautą aukų šeimoms“, – rašė ministrė pirmininkė.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pranešė skrendantis iš Briuselio į Varšuvą ir teigė, jog su sąjungininke Lenkija yra palaikomi ryšiai.

NATO atstovas antradienį negalėjo patvirtinti žiniasklaidos pranešimų apie tai, jog dvi Rusijos raketos nukrito Lenkijoje, tačiau teigė, jog tiria šiuos pranešimus.

Lenkijos vyriausybės atstovas Piotras Muelleris (Piotras Miuleris) nepatvirtino šios informacijos, bet sakė, kad šalies lyderiai susirinko į skubų susitikimą dėl „krizinės situacijos“.

Lenkijos žiniasklaida pranešė, kad antradienio popietę, kai sviedinys pataikė į vietovę, kurioje buvo džiovinami grūdai, netoli sienos su Ukraina esančiame Pževodo kaime, žuvo du žmonės.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode