Parama dėkojame




Sprogimas

Konstitucinis Teismas skelbs sprendimą žvalgybos kontrolieriaus byloje

skelbsKonstitucinis Teismas (KT) ketvirtadienį skelbs sprendimą žvalgybos kontrolieriaus byloje.

Seimo pernai įkurtą, bet kol kas nepradėjusią veikti instituciją KT apskundė grupė Seimo opozicijos atstovų.

Jie prašė įvertinti, ar žvalgybos kontrolieriaus institutas neapriboja Seimo kontrolierių teisės ir pareigos tirti skundus dėl valstybės bei savivaldybių pareigūnų piktnaudžiavimo ar biurokratizmo.

Pasak parlamentarų, skundus dėl žvalgybos institucijų ar pareigūnų perdavus žvalgybos kontrolieriaus kompetencijai, tokia teisė ir pareiga atimama iš Seimo kontrolierių.

Seimas pernai priėmė įstatymą dėl žvalgybos kontrolieriaus instituto įkūrimo. Pagal įstatymą, nuo šių metų liepos jau turėjo pradėti dirbti du žvalgybos kontrolieriai, tačiau dėl įvairių priežasčių jų kandidatūros nebuvo pateiktos Seimui.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen BNS yra sakiusi, kad iš dalies teikti šių pareigūnų kandidatūrų neskubėta, kol KT nepareiškė savo pozicijos.

Žvalgybos kontrolierių tarnyba vykdys nuolatinę žvalgybos institucijų – Valstybės saugumo departamento ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento – veiklos teisėtumo priežiūrą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode