Parama dėkojame




Sprogimas

Aplinkos ministerija prašo etikos sargų ištirti parlamentarų veiksmus

Aplinkos ministerija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama ištirti Seimo narių Eligijaus Masiulio, Roko Žilinsko ir Gintaro Steponavičiaus veiksmus ir nustatyti, ar šie politikai nepažeidė Seimo statuto bei Valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimų.
Aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui Seimo narių grupės pateiktoje interpeliacijoje buvo klausimai, susiję su Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių institucijų priimtais sprendimais dėl asociacijos EPPA veiklos. 2016 kovo 24 dieną, kai interpeliacija aplinkos ministrui buvo nagrinėjama Seimo posėdyje, įvairiuose šalies dienraščiuose pasirodė informacija, kad kai kurie parlamentarai viešai pripažįsta interpeliacijos klausimus derinę su asociacijos EPPA teisininkais. Būtent šie Seimo nariai patys pirmi pasirašė po interpeliacijos tekstu ministrui.


 „Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai neturi tokio tvirto „užnugario“, kaip atliekų versle figūruojančios organizacijos, todėl joms dažnai pavyksta išvengti atsakomybės. Tačiau man, kaip aplinkos ministrui, apmaudu, kad tuo metu, kai aplinkosaugininkai bylinėjasi su šiomis organizacijomis, kurių padaryta žala valstybei ir jos mokestinei sistemai siekia daugiau kaip pusketvirto milijono (3,6 mln.) eurų, tam tikri politikai stoja nesąžiningų atliekų tvarkytojų, o ne valstybės pusėn“, – atsakydamas į interpeliacijos klausimus teigė K. Trečiokas.
Seimo statutas draudžia Seimo nario mandatą naudoti ne pagal paskirtį, t. y. ne Tautos, valstybės ir rinkėjų interesais. Seimo narys privalo daryti viską, kad jo sąžiningumas nekeltų visuomenei abejonių ir kad visuomenė turėtų visas galimybes tuo įsitikinti. Valstybės politikų elgesio kodeksas nurodo, kad valstybės politikas viešajame gyvenime turi didina pasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis, tarnauti valstybei ir visuomenės interesams, vengti tariamų ar tikrų viešųjų ir privačių interesų konfliktų.
Aplinkos ministerija paprašė Etikos ir procedūrų komisijos ištirti, ar Seimo nariai nepažeidė Seimo statuto reikalavimų bei Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintų principų. Jei paaiškės, kad Seimo narių veiksmuose gali būti nusikalstamos veikos požymių, komisija medžiagą turės perduoti prokuratūrai.


LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode