Sprogimas

„Kino pavasaris“ pradėjo dvi savaites Vilniuje truksiančią šventę

Šiandien Filharmonijoje iškilmingai atidarytas jau 21-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“, kasmet džiuginantis sostinės bei visos Lietuvos kino mėgėjus. Dvi savaites truksianti didžiausia Lietuvos kino šventė šiemet žiūrovams pasiūlys daugiau kaip 200 rinktinių filmų iš viso pasaulio ir sulauks tiek pat svečių – kino profesionalų.

„Su džiaugsmu sveikinu vieną didžiausių ir labiausiai laukiamų miesto renginių – Vilniaus kino festivalį „Kino pavasaris“.  Šis renginys jau seniai peržengė kino festivalio ribas – tai viso miesto šventė,  kasmet vis įdomesnė, įvairesnė ir  pritraukianti vis daugiau svečių iš viso pasaulio. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kuriantiems draugišką ir atvirą miesto atmosferą“, – atidarymo renginyje susirinkusius žiūrovus ir festivalio organizatorius pasveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus miesto savivaldybė yra festivalio partnerė, įsteigusi prizą festivalio konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ nugalėtojui.

„Kino pavasaris“ vieno didžiausių ir gausiausiai lankomų renginių šalyje vardą užsitarnavo pateikdamas žiūrovams kruopščiai atrinktą, didžiuosiuose pasaulio festivaliuose kino profesionalų ir mėgėjų įvertintą kino programą. Pernai festivalio filmus pamatė daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.

„Emocijų pavasaris!“ – toks yra šių metų festivalio šūkis. Iš viso šių metų „Kino pavasaryje“ galima rinktis iš daugiau nei 200 pilnametražių ir trumpametražių filmų, pirmą kartą rodomų Lietuvoje. Tarp jų – šešiems „Oskarams“ nominuota drama „Kerol“ („Carol“), „Oskarui“ už geriausią užsienio filmą nominuoti „Karas“ („A War“) ir „Mustangės“  („Mustang“)  ir daugelis kitų.

Festivalyje įvyks ir lietuviškos filmų premjeros: Mariaus Kvedaravičiaus „Mariupolis“, Igno Miškinio „Karalių pamaina“, Albinos Griniūtės „Ateljė „Rojaus drabužiai“. Kaip ir pernai, „Kino pavasaris“ rengia programą „Lietuviai svetur“, kurioje – Lietuvos kino kūrėjų, gyvenančių ne Lietuvoje darbai. Iš viso festivalyje įvyks 18-os filmų premjeros, prie kurių dirbo Lietuvos kino kūrėjai.

Šiais metais jau 21-ąjį kartą vyksiantis festivalis daugeliui žmonių asocijuojasi ne tik su kokybišku gero skonio kinu, bet ir su rimtomis diskusijomis, susitikimais su žinomais Lietuvos ir užsienio kino žmonėmis, įvairiausiais švietėjiškais projektais bei originaliais teminiais renginiais. Šiemet sostinėje vyks jau septintoji tarptautinė kino industrijos konferencija „Meeting Point – Vilnius“. Tai labai reikšmingas projektas, skirtas kino industrijų profesionalams, siekiant atrasti Vilniaus miesto, Vilniaus tarptautinio kino festivalio bei Lietuvos kino industrijos identitetą globaliu mastu.

Į šiandien Filharmonijoje surengtą atidarymo ceremoniją iš viso atvyko daugiau kaip 600 svečių, kurie taip pat pažiūrėjo ir vieną originaliausių festivalio trumpametražių filmų „Dešimties metrų tramplinas“. Atidarymo šventę lydėjo skirtingas emocijas perteikianti muzika – ją reprezentavo Alina Orlova, „Golden Parazyth“, „Gerai Gerai“ ir kiti muzikos kūrėjai. Renginį tiesiogiai transliavo televizijos kanalas „LRT Kultūra“.

21-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ vyks kovo 31–balandžio 14 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Daugiau informacijos:www.kinopavasaris.lt

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode