Sprogimas

Aplinkos ministerija kviečia į Nacionalinį MIŠKASODĮ

Balandžio 16 d. 11 val. visoje Lietuvoje startuoja Nacionalinis miškasodis. Tikimasi, kad po šios visuotinės talkos turėtų sužaliuoti bent 100 hektarų ateities miškų.

„Žmogus turi pasirūpinti gamta ir po savęs palikti kažką ilgesnio už jo paties gyvenimą. Kiekvienas turime prisidėti, kad žaliojo šalies turto ne tik nemažėtų, bet jis būtų gausinamas. Vien šiemet vien miškų urėdijos planuoja įveisti apie 700 ha naujų miškų, o privačios žemės savininkai pasodins apie 2000 ha miško. Iki  2020 m. šalies miškingumas turėtų padidėti iki 34,2 proc., bus įveista ne mažiau kaip 30 tūkst. ha naujų miškų“, - teigia aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Nacionalinis miškasodis – vienas iš didžiausių renginių, skirtų paminėti Žemės mėnesiui, kuris prasideda kovo 20-ąją – Pavasario lygiadienį – ir baigiasi balandžio 22 d., kai švenčiama Tarptautinė motinos Žemės diena. Atsiliepdama į Jungtinių Tautų kreipimąsi, Lietuva Žemės globėja tapo 1992 m. Kasmet beveik 200 pasaulio šalių Žemės mėnesį žmonės raginami vienytis ir prisidėti prie aplinkosauginių problemų sprendimo.

Lietuvoje š. m. balandžio 16 d. nauji miškai bus pasodinti visose 42 miškų urėdijose. Sieksime ir naujo Lietuvos rekordo – didžiausio talkoje apsodinto miškų ploto.

Prie šios iniciatyvos kviečiami prisijungti visos šalies gyventojai, taip pat bendruomenės, organizacijos, įmonės ir kt. VĮ miškų urėdijos paruoš plotus miškų sodinimui, aprūpins sodinukais, pirštinėmis bei sodinimo įrankiais. Tereikia pasirinkti labiausiai patinkančią ar arčiausiai gyvenamosios vietos esančią urėdiją. Tikimasi, kad Nacionalinis miškasodis ateityje taps tradicine visuotine talka.

Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode