Sprogimas

Socialinė akcija kviečia į „Tymų“ koncertą

Netikėta ūmi infekcinė liga gali sugriauti gražiausius gyvenimo planus. Apie tai primena Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras, kuris balandžio 25 dieną 17 val. sostinės prekybos ir laisvalaikio centre PANORAMA  kviečia į „Tymų“ ir vaikų bei jaunimo kolektyvų koncertą.
Toks neįprastas pasirodymas paskelbs socialinės akcijos  „Neleisk, kad tymai sugriautų tavo planus!“  pradžią. Ši akcija prisideda prie Pasaulio sveikatos organizacijos šių metų Imunizacijos savaitės temos, kuri skelbia apie dviejų ūmių infekcinių ligų – tymų ir raudonukės likvidavimą ir siekia atkreipti visuomenės dėmesį į skiepų nuo šių užkrečiamųjų ligų svarbą.


Prie socialinės akcijos „Neleisk, kad tymai sugriautų tavo planus!“ jau prisijungė didelis būrys žinomų Lietuvos žmonių: sportininkų, žurnalistų, menininkų, atlikėjų ir šou atstovų. Jų nuotraukas prekybos centro lankytojai galės apžiūrėti PLC PANORAMA pirmajame aukšte prie pagrindinio įėjimo surengtoje parodoje. Čia žinomų žmonių atvaizdai tarsi klaus: „Ar  parsivežtum medalį iš olimpiados? Ar liptum į sceną dainuoti? Ar išvyktum ilgai lauktų atostogų? Ar galėtum su šypsena žengti prie altoriaus, jei staiga susirgtum infekcine liga, kamuotų karščiavimas, skausmas, o kūną nusėtų raudoni bėrimai?“
„Nesvarbu, kas esi. Liga nesirenka pagal profesiją, amžių ir lytį. Dažniausiai ji užklumpa pačiu netinkamiausiu metu ir ilgam išmuša žmogų iš gyvenimo ritmo, sugriauna rimtus planus. Tačiau infekcinių ligų galima išvengti. Tereikia laiku pasiskiepyti ir prisiminti nespecifines apsaugos priemones“, – aiškino Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius dr. prof. Saulius Čaplinskas.
Prisidėti prie šios akcijos galės ir visi norintys – nemokamai nusifotografuoti ir gauti momentinių nuotraukų, iš kurių vieną akcijos organizatoriai kvies pakabinti specialiame stende. Taip pat lankytojai galės užduoti klausimų apie skiepus, sudalyvauti apklausose.
Atidarant akciją koncertuos Lietuvos vaikų ir jaunimo centro  vokalinės džiazo studijos KIVI auklėtiniai, Balso studijos vokalistai ir gitaristai, gatvės šokių grupė BOUNCE, lindihopo šokėjai.
Paroda „Neleisk, kad tymai sugriautų tavo planus!“ PLC PANORAMA veiks visą Imunizacijos savaitę (balandžio 25 –30 d.).
Maloniai kviečiame dalyvauti!  Trumpai apie tymus  Tymai – tai ūmi, itin užkrečiama virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu ir pasireiškianti karščiavimu, bėrimu ir kvėpavimo takų bei akių junginės uždegimu. Daugiau apie tymus skaitykite čia.

Zigmantas Nagys
 ULAC Švietimo ir komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode