Parama dėkojame




Sprogimas

Žemės ūkio ministerija ir skautai – už sveiką mitybą

Žemės ūkio ministerija ir Lietuvos skautija po sėkmingo praėjusių metų bendradarbiavimo pasirašė naują sutartį, šį kartą ji galios iki 2018 metų pabaigos. Būtent tais metais skautai minės 100 metų jubiliejų. Pasirašydami sutartį, ir ministerija, ir skautai sutarė – sveika mityba yra labai svarbi ir sveikos gyvensenos įpročius reikėtų skiepyti nuo vaikystės.

„Žemės ūkio ministerija pilietinę – patriotinę akciją „AuGink savo kraštą“ inicijavo, norėdama atkreipti žmonių dėmesį į sveikus ir kokybiškus maisto produktus. Mums svarbu įtraukti į šią veiklą jaunimą ir visą visuomenę nuo mažiausio iki didžiausio. Su skautais draugaujame nuo praėjusių metų. Puiku, kad ir jie palaiko ministerijos iniciatyvą. Tikiuosi, kad ši draugystė dar ilgai tęsis, o Lietuvos skautijai linkiu, kad jų narių skaičius nuolat augtų “, – teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Susitikimo metu daugiausia buvo kalbama apie sveiką mitybą ir vietinius produktus, kurie greitai patenka ant mūsų stalo, jų nereikia ilgai transportuoti, tad jie yra itin reikalingi ir naudingi jaunajai kartai.

„Žemės ūkio ministerijos ir Lietuvos skautijos bendradarbiavimas yra naudingas abiem pusėms. Mūsų tikslas yra parodyti jaunimui, kaip svarbu palaikyti šalį, negalvoti kategorijomis „apsimoka“, ar „neapsimoka“, bet dirbti ir kurti gerovę visiems, nes Lietuva – visų Tėvynė“, – pasirašydama bendradarbiavimo sutartį kalbėjo Lietuvos skautijos vyriausioji skautininkė Ieva Žilinskienė.

Šiemet Lietuvos skautija planuoja suorganizuoti 15 stovyklų, kuriose dalį atostogų praleis vaikai iš visos Lietuvos, tikėtina, kad jų bus apie 3000. Kiekviena stovykla – tai savaitės nuotykis mažiesiems skautams, kur jie gali ne tik išmokti naujų dalykų, bet kartu ir atrasti naujų draugų. Skautai, atvykę į stovyklavietę, privalo patys įsirengti palapines, virtuvės zoną, o vyresni kolegos jiems padeda. Ministrė taip pat domėjosi stovyklomis ir pajuokavo, kad mielai sudalyvautų stovykloje kartu su anūku.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode