Parama dėkojame




Sprogimas

„Dainų dainelėje“ skamba visa Lietuva

 

Gegužės 29 d. (Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ 2016 metų laureatų baigiamajame koncerte.

„Jūs pasiekėte labai daug – laimėjote šį nuostabų konkursą. Tai tikrai buvo nelengva, nes neužtenka nuo mažens turėti gražų balsą, reikia daug dirbti ir išmokti laimėti“, – sveikindama laureatus sakė Prezidentė. 

Pasak šalies vadovės, „Dainų dainelė“ – tai tikra dainuojančios Lietuvos, gražaus ir talentingo jaunimo šventė. Jauniesiems dainininkams Prezidentė linkėjo, kad visa Lietuva skambėtų nuo jų dainų.

„Dainų dainelės“ laureatais tapo 40 konkurso dalyvių iš 15 savivaldybių. Juos vertinimo komisija išrinko iš 224 solistų ir 154 ansamblių.

Prezidentė, kaip ir ankstesniais metais, pasveikino jauniausius konkurso laimėtojus – darželinukus Arielę Pekytę ir Tautvydą Jonaitį bei padovanojo jiems dviratukus.

Konkursas „Dainų dainelė“ – vienas unikaliausių tradicinių renginių, vykstantis kas antri metai, puoselėjantis dainavimo kultūrą, atskleidžiantis vaikų muzikinius gebėjimus, atrandantis geriausius Lietuvos jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Jame dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 3 iki 19 metų.

Šiais metais konkursas buvo surengtas 22 kartą. Zoniniuose turuose ir televizijos koncertuose pasirodė apie 5 tūkstančius dainininkų.

Pranešimą paskelbė: Dovilė Dildaitė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode