Parama dėkojame




Sprogimas

„Vaikų žvaigždynas“

Birželio 1-ąją, Tarptautinė vaikų gynimo dieną, Vyriausybės rūmuose vyko „NVO vaikams konfederacijos“ rengiamas ir Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus globojamas renginys „Vaikų žvaigždynas“. Šventės metu, kurioje dalyvavo gausus būrys vaikų iš globos namų ir socialinės rizikos šeimų, premjeras už aktyvų darbą vaikų gerovei įteikė padėkas jų mokytojams, socialiniams darbuotojams ir savanoriams. 

„Birželio 1-ąją Lietuva kartu su kitomis šalimis mini Tarptautinę vaikų gynimo dieną.  Ši diena – tai priminimas visiems, kad Jūs, vaikai, kaip ir suaugusieji, turite savo teises, o visuomenė privalo jas gerbti. Tik gerbdami ir saugodami savo vaikus, mes galime sukurti draugišką, atjaučiančią,  humanišką visuomenę, mūsų visų šviesią ateitį“, – sakė Vyriausybės vadovas A. Butkevičius. 

Ministras Pirmininkas priminė, kad prieš 21 metus Lietuva ratifikavo Vaiko teisių konvenciją ir taip prisiėmė pareigą laikytis jos nuostatų – teikti vaikams reikalingą apsaugą ir globą. „Mums svarbu, kad vaikai gyventų su mama ir tėčiu, o jei taip nutiko, kad jų neturi, privalome sudaryti jiems kuo artimesnę šeimai aplinką pas globėjus, kitoje šeimynoje ar globos namuose“, – teigė premjeras ir pabrėžė, kad mūsų visų pareiga rūpintis, jog kiekvienam vaikui Lietuvoje būtų gera gyventi. 

„Turbūt labiausiai mes esame įsipareigoję Jus mylėti ir tyliai mintyse prašyti, kad būtumėte sveiki ir laimingi. Mums rūpi, kad šalia Jūsų būtų mylintys, suprantantys ir padėti galintys žmonės“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.  

Ministras Pirmininkas padėkojo organizacijoms ir jų savanoriams, kurie prisideda kuriant saugią vaikystę ir rūpinasi apleistaisiais. Nominacijas „Geriausias vaiko draugas“ premjeras įteikė Vilmai Levickaitei, „Skalvijos“ kino centro direktorei; Gintautui Paluckui, Vilniaus miesto vicemerui, Janinai Stripeikienei, Aukščiausiojo Teismo teisėjai; Venetai Veršulytei, Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorei ir Augienei Vilūnienei, Vilniaus specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro „Viltis“  direktorei. 

Padėkomis už nuoširdų darbą apdovanoti nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovai, dirbantys vaiko gerovės srityje: pati „NVO vaikams konfederacija“, skėtinė organizacija, vienijanti 80 NVO; jos valdybos pirmininkė Giedrė Žilinskienė ir direktorė Elena Urbonienė ; vaikų darželio „Nendrė“ direktorė Danutė Mituzienė; Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Vilniaus Viltis“ pirmininkė Birutė Šapolienė; J. Ivaškevičiaus jaunimo mokyklos direktorė Vajonė Strimaitienė; Vaikų laikinosios globos namų „Atsigręžk į vaikus“ direktorė Sigita Ignatovičienė, Labdaros ir paramos fondo “Žiburys“ direktorė Kristina Stepanova. 

Baigiantis renginiui Ministras Pirmininkas A. Butkevičius kartu su šventės dalyviais ir miestiečiais Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje paleido balionus su vaikų svajonėmis ir norais.

ELTA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode