Sprogimas

Seimo vadovybė atšaukia du posėdžius, įveda papildomų ribojimų

Seimo valdyba pirmadienį nusprendė atšaukti du parlamento posėdžius ir įvedė papildomų apribojimų, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą Seime.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen siūlymu, antradienį Seimo posėdis vyks, tačiau po to bus padaryta pertrauka iki gruodžio 3 dienos.

„Seimo darbas turi būti dabar nepertraukiamas, bet turime pasirūpinti ir tuo, kad tiek kanceliarijos darbuotojai, tiek Seimo nariai būtų saugūs“, – per nuotolinį Seimo valdybos posėdį sakė parlamento vadovė. 

Antradienio posėdyje numatoma balsuoti dėl Ingridos Šimonytės kandidatūros į ministrės pirmininkės pareigas. Anot parlamento vadovės, didesnės pertraukos daryti negalima įvertinus būtinybę svarstyti biudžetą.

V. Čmilytė-Nielsen pripažino, kad daliai Seimo narių esant saviizoliacijoje, naujoji centro dešinės koalicija gali neturėtų daugumos balsavimuose.

„Teoriškai gali taip atsitikti“, – sakė parlamento pirmininkė, žurnalisto paklausta, ar gali nutikti taip, kad antradienį valdantieji gali neturėtų daugumos.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat paragino parlamentarus reguliariai atlikti koronaviruso testus. 

Parlamento vadovė pranešė, kad Seime nebus organizuojami renginiai, išskyrus spaudos konferencijas, Seimo nariai ir darbuotojai nevyks į komandiruotes, nebebus išduodami laikini leidimai, komitetai ir komisijos rinksis nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, jei posėdžiai vyksta uždarai ir negali būti perkelti į internetą dėl saugumo.

Rengti uždarus posėdžius taip pat rekomenduojama Seimo frakcijoms, Seime taip pat bus uždarytos poilsio erdvės, bus matuojama žmonių temperatūra, parlamentarai įpareigojami nesibūriuoti.

Jei Seimo nariai yra rizikos grupėje, tai bus laikoma pateisinama priežastimi jiems nedalyvauti parlamento posėdžiuose.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, kol neįteisintas nuotolinis balsavimas, plenariniuose posėdžiuose bus svarstomi „tik patys svarbiausi neatidėliotini klausimai“.

Praėjusią savaitę Seimo pirmininkei ir dar keliems parlamentarams nustatytas koronavirusas.

Kadenciją baigiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga praėjusią savaitę paragino stabdyti Seimo darbą mažiausiai porai savaičių, kad būtų suvaldytas viruso židinys parlamente. Ministro teigimu, parlamentarams turi būti taikomos tokios pat taisyklės kaip ir kitiems žmonėms.

„Dabar svarbiausia turi būti sergančiųjų koronavirusu ir turėjusių kontaktą su jais izoliacija viruso inkubaciniam laikotarpiui, kol galutinai paaiškės užsikrėtusieji ir susirgusieji. Tai pagrindinės epidemiologinės taisyklės, kurių privalu laikytis, norint sėkmingo rezultato. Jos galioja visiems. Išimčių negali būti,“ – teigė ministras.

LRS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode