Sprogimas

Patarimai, kaip tinkamai susitvarkyti pagalbines patalpas

Šiltiesiems metų laikams įsibėgėjant kiekvienuose namuose įprasta daryti didelį tvarkymą, kada nuvaloma net mažiausia dulkelė ir išsiurbiami visi kampai. Tokia generalinė tvarka yra būtina - tai tarsi atverstas naujas baltas lapas į švarų gyvenimo etapą. Deja, dažnai taip pamirštame apkuopti tokias pagalbines patalpas kaip sandėliai ir garažai, kuriuose gausu specialios priežiūros reikalaujančių daiktų ir įrankių.

Išmeskite nenaudojamus daiktus

Kaip ir visur, garažuose bei sandėliuose per metus (nes būkim atviri - daryti kapitalinį tokios patalpos valymą dažnai net nešauna į galvą) prisikaupia galybė daiktų - reikalingų ir tikrai visai nepravarčių. Todėl pirmas kertinis žingsnis yra atidžiai peržvelgti visus stalčius, lentynas ir kampelius, kuriuose slepiasi pamiršti daiktai. Iš esmės čia galioja tos pačios taisyklės kaip ir tvarkantis spintą bei galvojant, kuriuos drabužius pasilikti. Jei įrankis pernelyg ilgai nebuvo paliestas ir yra pamirštas, vadinasi, juo reikia arba atsikratyti parduodant, arba perkelti į tokią vietą, kurioje jis nesimaišys ir per daug neblaškys dėmesio.

Išvalykite erdvę

Po pirmo žingsnio laisvai galima kruopščiai išvalyti visą nedidelį pastatą. Geriausia, žinoma, būtų daugelį daiktų iš vietos pašalinti, kad būtų patogiau valyti ir pasiektumėte giliausius kampelius, o daiktai taip greitai vėl nepasidengtų dulkėmis. Atskirą dėmesį skirkite spintelėms ir lentynoms - išvalykite jų vidų su švelniais buitiniais plovikliais. Nepamirškite ir įvairių brangių bei vietą užimančių įrenginių, net jei jų dažnai nenaudojate. Juk tam, kad daiktas išsaugotų savo vertę, tikrai reikia jį prižiūrėti ir apvalyti.

Atraskite mylimą daiktų laikymo sistemą

Jei pradėję tvarkymosi procesą be galo ilgai užtrukote prisimindami kur kas yra ir pavargote ieškoti konkretaus daikto, atrodo, mažame, bet užkištame stalčiuje, laikas pagalvoti apie tvarkingą sistemą. Įvesta tvarka ne tik padės lengviau rasti tai, ko ieškote (o dažniausiai daiktų pagalbinėse patalpose reikia staiga ir greitai), bet ir bus maloni akiai. Jeigu to dar nepadarėte, tikrai rekomenduojama susikonstruoti ar įsigyti daiktų kabinimo vietą - galite nors ir įkalti keletą vinių ar specialių kabliukų į medinę lentelę. Juk dauguma lauko įrankių, esančių garaže, yra lengvai pakabinami. Taip pat plastikinės dėžės daiktams laikyti padės sukurti tvarkos pojūtį lentynose ar spintelėse - jose sukraukite didesnius daiktus, kurie aiškiai atpažįstami, nes, tarkim, smulkūs įrankiai tokioje dėžutėje reikalautų atskirų skyrelių. Kitaip tokioje gausybėje be galo greitai pasimestumėte ir tektų išversti visą dėžę. Plastikinės dėžės daiktams laikyti taip pat pravarčios, kai sandėliuose norite laikyti sezoninius vaisius, bet neturite tam tinkamos ir saugios vietos.

21-293

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode