Sprogimas

Pasijuskite karaliumi su savo naujuoju chalatu!

Turbūt kiekvienas iš jūsų matėte bent vieną Holivudo filmą, kuriame ne tik porelės viešbučiuose, bet ir superherojai apsigaubia jaukiu ir prabanga alsuojančiu chalatu. Pagrindinis herojus „The Dude” iš filmo „The Big Lebowski“ gali būti laikomas vyriško chalato dėvėjimo ikona. Jam nebuvo jokių tabu bei situacijų, kuriose negalėdavo nešioti šio apdaro. Taip pat ir vienas įspūdingiausių aktoriaus Brad Pitt įsikūnijimas į Tyler Durden vaidmenį filme — „Fight Club“, dar kartelį paryškino vyriško chalato svarbą kasdienybėje bei madoje. Bei žinoma, kaip gi be Tony Soprano chalatų spintos, kurioje pasirinkimas it mados namuose — nuo raminančios languotos flanelės iki gundančio šilko. Tai tik parodo, kad vyriški chalatai ne tik funkcinis apdaras, bet neatsiejama jūsų gyvenimo būdo dalis.

Vyriško chalato prigimtis

Taip, vyriškas chalatas nėra tik funkcinis vonios kambario ar pirties rūbas, tai mados ikona, kurios užuomazgos minimos dar senovės Graikijoje.

Graikai dėvėjo drabužius, vadinamus chitonais — ryškiaspalves mantijas su kraštų dekoracijomis, simbolizavusiomis dėvėtojo gyvenamąją vietą, dar IX amžiuje prieš mūsų erą. Senovės romėnai šiuos apdarus dėvėjo ypatingomis ir iškilmingomis progomis, taip pat tai buvo socialinio statuso simbolis t.y. aukštesnis socialinis statusas reiškė ilgesnes mantijas su storesnėmis spalvotomis juostelėmis. Tačiau artimiausias šiuolaikinių chalatų giminaitis — japoniškas kimono, o šio rūbo populiarumas buvo pagrindinė priežastis, kuri pakeitė pasaulio požiūrį į drabužius apskritai. Kimono pirmą kartą pasirodė Heiano laikotarpiu (apie 800 metai po Kristaus), bei nustebino visiškai nauja siuvimo technika, žinoma kaip tiesios kirpimo linijos metodas. Iki kimono japonai dėvėjo dviejų dalių drabužius, susidedančius iš palaidinių, švarkų, kelnių bei sijonų. Nauja kimono forma ir stilius dėvėtojui pasiūlė visą kūną dengiančius drabužius. Be to, rūbo praktiškumas drabužių gamintojams padiktavo visiškai kitas taisykles — nebereikėjo rūpintis dėvėtojo lytimi ar kūno formomis, nes kimono tiesiog apgaubė visą kūną. Japonijoje žmonės vis dar dėvi kimono ne tik namuose, bet ir kaip tradicinį drabužį ceremonijose, arbatos vakarėliuose, vestuvėse, laidotuvėse bei kituose ypatinguose renginiuose.

Mantija — chalato pirmtakas

Įkvėpti savo pirmtakų, europiečiai pradėjo dėvėti mantijas ir kaip oficialius drabužius. Mantijas dėvėjo ne tik religinės, bet ir akademinės bendruomenės.

XII–XIII amžiuje dvasininkai pradėjo steigti svarbiausius šių dienų Europos universitetus. Žinoma, kai kurios tradicijos iš bažnyčios atkeliaudavo ir į universitetus t.y. mantijos — ankstyvieji akademiniai drabužiai, kuriuos dėvėjo ne tik dėstytojai, bet ir studentai. Šiandien šiuos apdarus galime pamatyti tik per diplomų įteikimo ceremoniją. Įkandin, Anglijos teismas įpareigojo teisininkus nešioti mantijas, kad teisininko profesijos atstovai skirtųsi nuo kitų visuomenės narių, bei tai buvo įrašyta į teisėjų taisykles, 1635 metais. Daugelyje šių dienų Europos šalių teisėjai ir net advokatai teisme dėvi mantijas, tačiau tai tik tradicijos forma.

Banjanas — vyriško chalato įkvėpėjas

Banjanas — vienas iš šiuolaikinio chalato įkvėpėjų t.y. naktiniai marškiniai, kuriuos vyrai dėvėjo namuose kaip savotišką chalatą ant marškinių ir kelnių. Banjanas atrodė kaip laisvas, T formos, kimono stiliaus medvilninis, lininis ar šilkinis drabužis bei išgarsėjo XVIII amžiuje, kaip pagrindinis intelektualų ir filosofų apdaras. Buvo tikima, kad laisvi drabužiai sustiprina proto gebėjimus (tik pažiūrėkite į sero Izaoko Niutono portretus), todėl tuo laikotarpiu buvo itin daug užsakymų nutapyti portretus dėvint ryškius ir spalvingus banjanus.

Modernus vyriškas chalatas — stiliaus ikona

Nuo XVIII amžiaus banjanai vystėsi ir progresavo, o dizaineriai įkvėpimo sėmėsi iš laisvo stiliaus Azijoje. Vis daugiau žmonių juos ėmė nešioti, modifikavo, ne tik formas, bet ir audinius, todėl chalatai tapo storesni, šiltesni bei dar universalesni. Svarbu paminėti, kad šiuolaikinė mada itin prisideda prie to, kad chalatas ir vėl tampa apdaru, kuriuo gali apsirėdyti eidamas į parduotuvę kaip pradžioje minėtas personažas „The Dude” filme „The Big Lebowski“.

Geriausi ir kokybiškiausi vyriški chalatai

Modernus vyriškas chalatas tai daugiau nei funkcinis apdaras išėjus iš dušo ar pirties, kuris sugeria vandenį nuo kūno ar sušildo šaltą žiemos vakarą, tai rūbas, kurio dėvėjimo situacijų ir aplinkybių yra tiek daug, kad tik jūs galite nuspręsti kur ir kaip norite nešioti šią stiliaus ikoną. Su tinkamu chalatu turėtumėte jaustis kaip savo pilies karalius, net jei ta pilis yra ankštas studentiškas butas su ekscentriškais kaimynais, o jei manote, kad poilsis yra menas SPA centre, pasipuoškite stilingais, kimono įkvėptais chalatais. Rinkitės lengvą chalatą iš kašmyro arba prabangios medvilnės mišinio. Paprastai, vyriški chalatai pagaminti iš šių minkštų audinių yra geriausios bei aukščiausios kokybės. Niekas taip nenusako subtilios prabangos, kaip kokybiškas ir šiltas vyriškas chalatas. Šių dienų vyras sugeba mėgautis ne tik išskirtiniu laiku apsuptas mylimų žmonių, bet ir vertina asmeninį laiką sau, skaitant knygą, apsijuosus prabangų vyrišką chalatą.

Ponai, jūsų drabužių spinta negali apsieiti be prabangaus vyriško chalato. Jei dar neturite, dabar pats tinkamiausias metas įsigyti! Nebrangūs ir kokybiški vyriški chalatai bei vyriški chalatai su kapišonu tik Intymi Pagunda internetinėje parduotuvėje.

22-03

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode