Sprogimas

Vištienos ir daržovių kišas

Kišas – tai nesaldus pyragas, kilęs iš Prancūzijos. Prancūzai sako, kad kišo gamyba – lyg žaidimas be taisyklių, nes į šio pyrago vidų gali pridėti, ko tik nori. Kišą geriausia valgyti šiltą, o atšalęs jis yra pats patogiausias iškylos maistas – tereikia supjaustyti nedideliais gabalėliais, suvynioti į popierių ir dėti į pintinę.

Jums reikės:

Tešlai:

200 g miltų;

100 g atšaldyto sviesto;

4–5 šaukštų šalto vandens;

Druskos.

Įdarui:

300 g vištienos filė;

1 smulkinto svogūno;

1 sutraiškytos česnako skiltelės;

pusės brokolio galvos;

50 g tarkuoto kietojo sūrio;

3 kiaušinių;

125 ml pieno;

3–4 stiebų smulkintų svogūnų laiškų;

šakelės vyšninių pomidorų;

druskos, pipirų.

Pirmiausia pasigaminkite tešlą: atšaldytą sviestą sutarkuokite į dubenį su miltais ir druska. Pirštais miltus ir sviestą sutrinkite iki trupinių. Tuomet peiliu greitai maišykite trupinius ir šlakstykite juos šaltu vandeniu, kol tešla sulips ir susispaus į gumulą.

Jeigu jaučiate, kad tešla per sausa ir nelimpa, įpilkite šiek tiek vandens, o jei ji per drėgna – įberkite šiek tiek miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 15 minučių. Tuomet išimkite, išvyniokite ir pasidėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite apskritą lakštą, didesnį už kepimo formą. Atsargiai perkelkite tešlą į kepimo formą ir nupjaukite jos perteklių – tešla turi baigtis ties kepimo formos kraštais. Dėkite kepimo formą su tešla dešimčiai minučių į šaldymo kamerą, kad tešla sukietėtų.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Į formą ant atšalusios tešlos įtieskite kepimo popierių ir priberkite ko nors, kuo prispausite tešlą (jeigu turite – keraminėmis pupelėmis, jei ne, galite naudoti ir paprastas pupas arba žirnius, juos vėliau suberkite į atskirą indą, patiekalui gaminti jau jų nepanaudosite, bet turėsite balasto

kitam kartui). Kepkite apie 15 minučių su balastu ir dar 10 minučių be jo. Atidėkite paruoštą kišo pagrindą į šalį, kol pagaminsite įdarą.

Pirmiausia su šlakeliu alyvuogių aliejaus arba sviesto pakepinkite supjaustytus svogūnus ir česnakus. Tuomet suberkite mažais gabalėliais pjaustytą vištieną. Pakepintą masę sukrėskite ant kišo pagrindo. Ten pat suberkite smulkintus brokolius ir per pusę perpjautus pomidoriukus. Kiaušinius išplakite su pienu, įberkite druskos, pipirų, suberkite smulkintus svogūnų laiškus bei tarkuotą sūrį. Viską išmaišykite ir užpilkite ant pyrago. Kišą įdėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių.

„Maxima“ informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode