Sprogimas

Pretendentų į nemokamas studijų vietas ir stipendijas – 2 tūkst. mažiau nei pernai

stipenStojančiųjų į aukštąsias mokyklas šiais metais sumažėjo nežymiai, tačiau pretendentų į valstybės finansuojamas studijų vietas ir stipendijas skaičius sumenko 2 tūkstančiais.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) duomenimis, pirmadienį pasibaigus prašymų pirmosios pakopos ir vientisosioms studijoms priėmimo terminui, juos pateikė 25,4 tūkst. asmenų, pernai buvo sulaukta 25,7 tūkst. prašymų.

Iš visų pateikusiųjų prašymus bent vienam pageidavimui nustatytus valstybės finansuojamos ar nefinansuojamos vietos reikalavimus tenkina daugiau kaip 21,1 tūkst. stojančiųjų, pernai jų buvo 21,5 tūkstančio.

Turinčių teisę pretenduoti į valstybės finansuojamas ir studijų stipendijų vietas šiemet yra daugiau kaip 13,3 tūkst., iš jų – 8,1 tūkst. šių metų abiturientai. 2021-aisiais į nemokamas vietas ir stipendijas galėjo pretenduoti 15,3 stojančiųjų, iš jų – 9,8 tūkst. abiturientų.

Kaip BNS sakė LAMABPO atstovė Erika Vaitkūnienė, tarp populiariausių studijų krypčių grupių dominuoja, kaip įprasta, socialiniai ir sveikatos mokslai, verslo ir viešosios vadybos studijos.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija praeitą savaitę skelbė, kad padaugėjo norinčiųjų aukštosiose mokyklose studijuoti pedagogiką.

Kvietimai studijuoti bus išsiųsti liepos 29 dieną iki 12 valandos.

Papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas prasidės rugpjūčio 3 dieną.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode