Sprogimas

Lietuvos studentams – galimybė studijuoti Pasaulio turizmo organizacijos akademijoje ir atlikti praktiką

praktikaJungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija (PTO) Lietuvai skyrė stipendijų studijuoti PTO turizmo akademijoje, atlikti praktiką PTO būstinėje ir dalyvauti mentorystės programose. Turizmo srities disciplinas pasirinkę Lietuvos studentai jau gali siekti galimybės patobulinti savo gebėjimus, ugdyti verslumo įgūdžius, dalyvauti tarptautiniuose projektuose.

„Tai puiki galimybė turizmo studentams iš Lietuvos. Bendradarbiavimas su tarptautinėmis turizmo organizacijomis ir mokymasis iš jų specialistų, pasaulinio masto ekspertų, verslo profesionalų leis iš arti stebėti turizmo virsmą ir naujoves bei jas taikyti praktikoje. Džiaugiuosi, kad PTO, įvertinusi aktyvią Lietuvos veiklą tarptautinėje turizmo organizacijoje, suteikė šią galimybę“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Švietimas šiuo metu yra itin svarbi turizmo atgaivinimo priemonė, tad mes labai daug investuojame, kad viso pasaulio  studentams, pasirinkusiems turizmo studijų programas, suteiktume aktualiausių žinių bei laikinai priimtume į savo komandą“, – sako prof. Alessandra Priante, PTO Europos regiono vadovė.

Ministerijos atrinktiems penkiems Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams bus suteikta galimybė ne tik nemokamai išklausyti mokymo kursą, gauti akademijos diplomą, bet ir atlikti pusės metų praktiką PTO būstinėje Madride bei dalyvauti 6 valandų mentorystės programoje, kurią organizuoja PTO Inovacijų, švietimo ir investicijų departamentas bei aukščiausio lygio privataus sektoriaus technologijų partneriai, pvz.: „Telefónica", „Mastercard", IE universitetas, „Amadeus".

Pretenduoti gali studentai, kurie šiemet pereina į aukštesnį studijų kursą ar pakopą, perėjo į kitą kursą, įstojo į turizmo magistrantūros studijas, jas tęsia ar rengia daktaro disertaciją turizmo tema. Jie iki š. m. rugsėjo 10 d. Ekonomikos ir inovacijų ministerijai el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. '; document.getElementById('cloak52493').innerHTML += ''+addy_text52493+'<\/a>'; //--> turi pateikti motyvacinę anketą su pasiūlymais dėl Lietuvos turizmo ateities per artimiausius 3 metus, nurodyti baigiamojo bakalauro, magistro darbo ar daktaro disertacijos temą, pagrįsti pasirinktos temos aktualumą Lietuvos turizmui ir pateikti argumentų, kuo šie pasiūlymai ir atliekami darbai bus naudingi turizmui. Anketą galima rasti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos svetainėje.

Geriausius ir inovatyviausius pasiūlymus pateikusiems Lietuvos studentams stipendijos studijuoti PTO akademijoje, atlikti praktiką ir dalyvauti mentorystės programoje bus įteiktos rugsėjo 27-ąją – Pasaulinę turizmo dieną.

PTO turizmo akademija – tai internetinė mokymosi platforma. Nuotolinių kursų metu daugiausia dėmesio skiriama pagrindiniams turizmo principams pristatyti, nagrinėjamos aktualios turizmo ekosistemos srities temos, pvz.: globalizacija, skaitmeninė transformacija, kelionių rinkodara, darnumas, turizmo paslaugų žiediškumas, turizmo vadyba. Baigusiems kursus yra išduodami diplomai.  

Stipendijos turizmą pasirinkusiems Lietuvos studentams – jau ne pirma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir PTO iniciatyva. Pagal programą „Patirties partneriai“, įgyvendintą iki COVID-19 pandemijos, didžiausių Lietuvos universitetų studentai turėjo galimybę atlikti praktiką garsiausiose Europos įmonėse bei didžiausiose tarptautinėse organizacijose: NATO, „Microsoft“, PTO, UNICRI (angl. United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute) ir kt. Jose patirties sėmėsi šeši Lietuvos studentai.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode