Sprogimas

ŠMSM primena: išankstines sutartis dėl darbo po studijų sudarę būsimi mokytojai gali gauti 500 Eur per mėnesį stipendijas

stipenŠvietimo, mokslo ir sporto ministerija primena apie galimybę pedagogikos baigiamųjų kursų ir profesinių studijų studentams sudaryti išankstinę įsidarbinimo mokytoju sutartį su savivaldybe ar mokykla. Sutartis pasirašiusiems būsimiems pedagogams valstybė kas mėnesį mokės 506 Eur stipendijas.

Kas gali gauti tikslinę stipendiją?

Tikslinė stipendija gali būti skiriama tiek valstybės finansuojamose, tiek valstybės nefinansuojamose studijų vietose studijuojantiems labiausiai trūkstamų specializacijų studentams, sudariusiems išankstinę sutartį dėl įsidarbinimo ir įsipareigojusiems baigus studijas dirbti pagal įgytą kvalifikaciją ne trumpiau kaip 3 metus per 5 metų laikotarpį ne mažiau kaip 0,7 etato.

Stipendija gali būti skiriama šiems studentams:

o                 paskutinio kurso pirmosios pakopos pedagogikos studijų programų studentams,

o                 paskutinio kurso pirmosios pakopos ne pedagogikos krypties studijų programų studentams, greta studijuojantiems pedagogikos studijų modulį,

o                 pedagoginių profesinių studijų studentams.

Stipendija skiriama studijuojantiems tose pedagogikos srityse, kurių mokytojų stygius yra ar netolimoje ateityje bus didesnis. Tai pradinio ugdymo pedagogika, specialioji pedagogika, matematika, lietuvių kalba ir literatūra, fizika, chemija, biologija, technologijos, istorija, geografija.

Kaip sudaryti sutartį?

Sutartį gali inicijuoti ir studentas, ir mokykla ar savivaldybė, ir aukštoji mokykla.

Baigiamųjų kursų studentai, apsisprendę dėl išankstinės įsidarbinimo sutarties sudarymo, gali tiesiogiai kreiptis į savivaldybes ar pasirinktas mokyklas. Mokyklas galima išsirinkti ir iš laisvų darbo vietų pedagogams duomenų bazės paieškos sistemos, filtruojant pagal požymį ,,Tinkamas paskutinių kursų studentams“.

Mokyklos ir savivaldybės savo ruoštu gali kreiptis į pedagogus rengiančias aukštąsias mokyklas, kviesdamos būsimuosius mokytojus kitais mokslo pradėti darbą ir inicijuoti sutartis.

Studentai, sudarę sutartį dėl įsidarbinimo, teikia prašymus gauti tikslinę stipendiją Valstybiniam studijų fondui (VSF). Pateikdami prašymus, jie kartu turi pateikti ir išankstinę sutartį dėl įsidarbinimo.

VSF studentų prašymus šiemet priima dukart: rugsėjo 1–30 d. bei spalio 5–25 d.

Kokia informacija turi būti sutartyje?

VSF yra parengęs pavyzdinę išankstinės sutarties dėl įsidarbinimo formą, kurią gali naudoti savivaldybės ar mokyklos. Ją galima papildyti ir kita aktualia informacija. Išankstinėje sutartyje dėl įsidarbinimo privalo būti savivaldybės ir (ar) mokyklos įsipareigojimas užtikrinti baigusiam studijas mokytojui darbo vietą pagal įgytą specializaciją ne mažiau kaip 0,7 etato ir ne trumpiau kaip 3 metams, o studento – po studijų baigimo dirbti pagal sutartas sąlygas.

Daugiau informacijos skelbiama VSF interneto puslapyje.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode