Sprogimas

Mažeikiuose atidaromas riedlenčių ir BMX dviračių parkas

Spalio 2-ąją Juodpelkio parke vyks šventinis naujojo riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parko atidarymas. Vyks sportinės rungtys treniruotės, parodomoji programa.

Parkas pastatytas įgyvendinus bendrą Mažeikių rajono ir Saldus (Latvija) savivaldybių projektą „Mažeikiai ir Saldus. Aktyvi ir įsitraukusi bendruomenė“, finansuojamą 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis.

 

Bendra projekto vertė – 235 136,63 Eur, iš jų Europos regioninės plėtros fondo (ERDF) bendrasis finansavimas sudaro 199 866,12 Eur. Mažeikių rajonui tenkanti bendra projekto vertė – 126 574,87 eurų, iš kurių 107 588,63 eurų sudaro ERDF finansavimas ir likusi –18 986,24 eurų suma – Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Šalims pasirašius finansavimo sutartį, prasidėjo rangos darbų pirkimas ir statyba. Darbai užtruko apie pusmetį. Išbetonuotos rampos, įrengti metaliniai čiuožimo turėklai, suformuoti grunto šlaitai, pasėta žolė.

Riedlenčių ir BMX dviračių parkas Mažeikiuose iškilo toje pačioje vietoje, kur buvo ankstesnis, dabar jau nugriautas, Pavenčių g. 38.

Autorės nuotr.: Spaudos konferencijoje Savivaldybės atstovai pristatė įgyvendintą projektą.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode