Sprogimas

Ruzgų bendruomenei – 5-eri

Liepos 8-oji į Ruzgų parkelį sukvietė saviškius, svečius švęsti jaunos, bet veržlios bendruomenės penkmetį.

Bendruomenė, suburta Ruzgų bendruomenės pirmininkės Birutės Jonaitienės, puoselėja tradiciją vasaros šventę pradėti sportinėmis varžybomis bei iškilminga eisena nuo bendruomenės namų iki parkelio. Nors dalį renginio pakoregavo lietus, bet krepšinį sužaisti ir nugalėtojus išsiaiškinti pavyko, kuriems apdovanojimus įteikė Mažeikių apylinkės seniūnijos seniūnas Mantas Badaukis.

 

Sveikinimai atkeliavo ir nuo eu­ro­par­la­men­ta­ro Bro­nio Ro­pės, kuriuos perdavė jo padėjėja Daiva Puplauskienė. Nuoširdūs sveikinimai atkeliavo ir nuo Seimo nario Valiaus Ąžuolo. Pagalbos bei patarimo ranką ištiesė ir gretimo kaimo, Bugenių seniūnaitijos, seniūnaitis Dovydas Baublys.

Vakaro vedėjos Jolitos vedini susirinkusieji turėjo progą prisiminti ir kaimo istoriją. O ji gana gili, juk Ruzgai pirmą kartą paminėti 1589 m.

Dai­no­mis šventės dalyvius svei­ki­no Židikų kultūros centro Pikelių kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis „Sodžius“, vadovaujamas Antano Erlickio. Gausus būrys kolektyvų atvyko iš Židikų kultūros centro – grupė „Draugės“, atlikėjas Laimonas Vaišvila, romansų ansamblis „Romantika“, atlikėjas Edvardas Perminas. Šventę vainikavo grupės „Žemaitukai“ koncertas.

Parkelyje pabirę vaikai pramogas galėjo pasirinkti pagal savo nuotaiką. O Antano žirgai ne tik vaikus, bet ir suaugusius viliojo. Atokvėpio nuo darbų šventėje susirinkusieji leido laiką bičiuliškai šnekėdami, džiaugdamiesi bendryste puikiai sutvarkytame parkelyje.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode