Sprogimas

Parapijiečiai atsisveikino su mylimu klebonu

Mažeikių dekanato Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas kun. Modestas Ramanauskas Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus birželio 23 d. dekretu paskirtas Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapijos klebonu bei Bazilikos rektoriumi.

Su beveik aštuonerius metus jiems tarnavusiu dvasininku teko atsisveikinti ne tik sediškiams, bet ir aptarnaujamos Rubikų Šv. Roko parapijos tikintiesiems. Jaudinančių padėkos žodžių už tarnystę ir šiltų linkėjimų tolimesniame kelyje nestokota ir liepos 24 d. Grūstėje, Šv. Marijos Magdalenos atlaiduose, kuriuos vedė iš Mažeikių kilęs Klaipėdos policijos kapelionas kun. Antanas Budreckas.

 

Kunigas relig. m. mgr. M. Ramanauskas į Sedą tuometinio vyskupo Jono Borutos SJ dekretu buvo paskirtas 2014-ųjų rudenį, kurį laiką vyskupas buvo patikėjęs ir Mažeikių dekanato dekano pareigas. Prieš tai, 2010 m. Kunigystės šventimus gavęs, dvasininkas dirbo Telšių vyskupijos kurijoje.

Nuo 2006 metų Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapijos klebonu, Bazilikos rektoriumi bei Plungės dekanato vicedekanu dirbęs kan. relig. m. mgr. Jonas Ačas paskirtas Telšių Vincento Borusevičiaus kunigų seminarijos rektoriumi, iš šių pareigų pasitraukus relig. ir muz. m. mgr., soc. m. dr. kun. Sauliui Stumbrai, kuris darbą tęs Palangos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijoje, taip pat vykdys kapeliono tarnystę Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, liks atsakingas už Bergeno krašto lietuvių sielovadą, užsiims akademine veikla Klaipėdos universitete. S. Stumbra seminarijos rektoriumi dirbo nuo 2018–2022 m.

Seminarijos rektoriaus pareigos ne naujiena ir kan. J. Ačui: kartu su tarnyste parapijoje seminarijai vadovauti teko dar 2008–2011 m.

Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapijos dvasininkai aptarnauja Sorų Šv. Antano Paduviečio, Žemaičių Kalvarijos Šv. Jono Pauliaus II senelių namų, Nukryžiuotojo Jėzaus bei Laumių Šv. vysk. Stanislovo koplyčias.

Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonu taip pat klebono teisėmis bei pareigomis aptarnauti Sedos Šv. Jono Nepomuko bažnyčią, Rubikų ir Grūstės Šv. Marijos Magdalenos koplyčias vyskupo paskirtas kun. Virginijus Palionis, iki šiol dirbęs Luokės Visų Šventųjų parapijos bei aptarnaujamų Upynos Šv. Jono Labdario ir Viekšnalių Švč. Mergelės Marijos Globos parapijų klebonu.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode