Parama dėkojame




Sprogimas

Rumunijos ortodoksų ir katalikų vyskupai: „Žmonės, skiepykitės!“

skiepyKai kuriose Europos šalyse, ypač tose, kur mažiausiai pasiskiepijusių nuo COVID-19, pastarosiomis savaitėmis vėl labai išaugo kiekvieną dieną nustatomų naujų užsikrėtimų skaičiai. Kai kurios šalys, kaip Latvija ar Rumunija, vėl įvedė dalinį karantiną.

Rumunijoje kas keturias minutes nuo koronaviruso miršta žmogus. Pandemijos nuniokota šalis oficialiai paprašė tarptautinės pagalbos, prašydama medikamentų, įrangos ir medicinos personalo sunkiai sergantiems COVID-19 pacientams gydyti. Specialistai yra įsitikinę, kad sveikatos krizę sukėlė mažas paskiepytų gyventojų procentas – tik apie 30%. Absoliuti dauguma pastarosiomis savaitėmis Rumunijoje nuo COVD-19 mirusių žmonių – net 93% – nebuvo paskiepyti.

Rumunijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Danielius ragina: „Gyvybė ir sveikata yra Dievo dovana, kurią turime saugoti ir puoselėti griežtai laikydamiesi gydytojų patarimų ir kompetentingų institucijų nustatytų sveikatos priemonių“. Savo ruožtu graikų katalikų kardinolas Lucianas Muresanas ganytojiškame laiške rašo, kad Bažnyčia remia sunkią civilinės valdžios institucijų misiją sustabdyti pandemiją. Jis paragino visus tikinčiuosius skiepytis ir laikytis visų būtinų sveikatos apsaugos priemonių.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode