Sprogimas

Popiežiaus užuojauta dėl „Gegužės aikštės motinų“ judėjimo įkūrėjos mirties

motinuPopiežius pareiškė užuojautą dėl Hebe Pastor de Bonafini mirties. Ši argentinietė moteris prieš keturis dešimtmečius įkūrė „Gegužės aikštės motinų“ judėjimą – organizaciją, kuri protestavo prieš tuo metu Argentiną valdžiusios diktatūros nusikaltimus, politinės opozicijos veikėjų pagrobimus ir žudymą.

Žmogaus teises ginanti organizacija buvo pavadinta pagal aikštės, kurioje vykdavo pagrobtųjų asmenų motinų protestai, pavadinimą. Gegužės aikštė yra pačiame Buenos Airių centre. Prie šios aikštės yra Argentinos prezidentūra, miesto merija ir katedra. 1982 m. balandžio 2 d. šioje aikštėje įvyko motinų, reikalavusių išlaisvinti pagrobtus jų sūnus ir dukteris, protesto mitingas, virtęs judėjimu, pavadintu „Gegužės aikštės motinų“ judėjimu.

„Gerbiamos motinos, – rašo Pranciškus į Argentiną pasiųstame laiške, – šią liūdesio akimirką dėl Hebe de Bonafini, Gegužės aikštės motinos, mirties, noriu būti šalia jūsų ir visų, kurie gedi. Jos drąsa ir narsa tais laikais, kai vyravo tyla, skatino ir vėliau palaikė tiesos, atminties ir teisingumo ieškojimą. Ji kiekvieną savaitę ėjo į aikštę, kad užmarštis neužvaldytų gatvių ir istorijos, o įsipareigojimas kitam būtų geriausias žodis ir priešnuodis prieš patirtus žiaurumus.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode