Parama dėkojame




Prezidentė teikia Kainų ir energetikos kontrolės komisijos narį

Balandžio 12 d. LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos energetikos įstatymu, pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui skirti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) nariu Donatą Jasą.


Šiuo metu D. Jasas eina direktoriaus pavaduotojo pareigas įmonėje, kuri teikia konsultacines paslaugas Lietuvos ir užsienio energetikos sektoriaus įmonėms ir organizacijoms, pataria energijos efektyvumo, taip pat elektros, šilumos, dujų tiekimo, planavimo ir reguliavimo klausimais. Taip pat D. Jasas yra Lietuvos energetikos konsultantų asociacijos direktoriaus pavaduotojas, atsakingas už energetikos reguliavimo klausimus.
D. Jasas turi energetiko inžinieriaus išsilavinimą, yra prisidėjęs rengiant ir tobulinant su energetika, atsinaujinančiais ištekliais, nacionalinės šilumos ūkio plėtros programa susijusius įstatymus ir teisės aktus. Specialisto patirtis ir žinios sustiprins VKEKK gebėjimus prižiūrint energetikos sektoriaus veiklą, tobulinant šilumos, elektros, dujų ir vandens ūkio reguliavimo metodikas.
Prezidentė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos energetikos įstatymu, pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui atleisti Žilviną Klimką iš VKEKK nario pareigų, pasibaigus kadencijai.
VKEKK pirmininką ir jos narius Lietuvos Respublikos Prezidentės teikimu skiria Seimas. Šios komisijos narių kadencija yra penkeri metai. 


Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode