Parama dėkojame




Prezidentas dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke

dalyavusPrezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį išvyko į Niujorką, kur tris dienas dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 78-ojoje sesijoje.

Kaip pranešė Prezidentūra, Lietuvos vadovo pranešimas Generalinėje Asamblėjoje numatytas trečiadienį. Prezidentas į pasaulio šalių lyderius kreipsis jau penktą kartą.

Prezidento pasisakyme didžiausias dėmesys bus skirtas daugiašalės pasaulio tvarkos, paremtos tarptautine teise, išlaikymui, saugumo klausimams, globaliam ir kolektyviniam atsakui į tebesitęsiančią Rusijos agresiją Ukrainoje, atsakomybei už karo ir agresijos nusikaltimus.

Lietuvos vadovas taip pat dalyvaus politiniame lyderių forume dėl JT tvaraus vystymosi tikslų, kur pasisakys diskusijoje apie mokslo, technologijų ir inovacijų svarbą siekiant tvaraus proveržio.

Tradiciškai numatytas Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos prezidentų susitikimas. Šalies vadovas JAV Prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kvietimu dalyvaus kasmetiniame priėmime valstybių vadovams.

Vizito Niujorke metu G. Nausėda dalyvaus JAV ir Baltijos šalių ekonominio bendradarbiavimo forume, susitiks su grupe potencialių JAV investuotojų į Lietuvos ekonomiką, YIVO Žydų mokslinių tyrimų institute atidengs Antano Ulpio atminimo lentelę.

Lietuvos vadovas taip pat vyks į Los Andželą, kur susitiks su vietos lietuvių bendruomene ir atidarys JAV ir Lietuvos verslo forumą, orientuotą į verslo bendradarbiavimą informacinių technologijų, gynybos srities industrijų, nulinės taršos pramonės ir tvaraus maisto industrijų srityse.

Kartu su prezidentu 78-osios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos renginiuose Niujorke dalyvaus ir sutuoktinė Diana Nausėdienė.

Pirmoji ponia lankysis Generalinės Asamblėjos renginyje „Kova už ateitį: Ukrainos vaikai kare“, kurį organizuoja Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska, ir renginyje aplinkosaugos tema, kurio organizatorė – Turkijos pirmoji ponia Emine Erdogan. D. Nausėdienė taip pat dalyvaus pietuose Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento žmonos Jill Biden (Džil Baiden) kvietimu.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode