Marcinkevičius




Seimo komitetas atidėjo svarstymą dėl baudų e. cigarečių perpardavinėtojams

cigareteselekSeime stringa pataisos, numatančios 140-500 eurų baudas už elektroninių cigarečių bei jų pildyklių perpardavimą. Taip siekiama pažaboti jų nelegalią prekybą tarp gyventojų, o ypač nepilnamečių,

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas ketvirtadienį padarė pertrauką Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimų svarstyme. 

 

Komiteto pirmininkė Irena Hasė pabrėžė, kad per komitete vykusias išankstines diskusijas iškilo papildomų klausimų: „Reikia dar papildomų diskusijų“.    

Pataisas dėl baudų, kurios būtų skiriamos ir suaugusiems, ir nepilnamečiams, inicijuoja Priklausomybių prevencijos komisija. Didesnių baudų prašo ir policijos pareigūnai. Dabar už perpardavimą taikomos minimalios baudos. 

Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkė „laisvietė“ Morgana Danielė anksčiau Seime teigė, kad dabar „ekonomiškai labai naudinga perpardavinėti ir sumokėti simbolinę baudą“.

Policijos departamento Viešosios tvarkos biurui laikinai vadovaujantis Mindaugas Akelaitis BNS anksčiau teigė, kad iki šiol už elektroninių cigarečių įrenginių prekybą atsakomybės nėra.

Minimali bauda skiriama, kai prekiaujama skysčiais ir visomis akcizais apmokestinamomis prekėmis: kai jų vertė neviršija 50 eurų, už pirmą pažeidimą skiriama iki 20 eurų, vėliau – 40–200 eurų bauda. 

M. Akelaičio teigimu, policijos virtualus patrulis fiksuoja nemažai elektroninių cigarečių perpardavinėtojų. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode