Parama dėkojame




Izraelyje ketvirtadienį dešimtys tūkstančių žmonių, gyvenančių trečiojo pagal dydį šalies miesto Haifos prieigose, skubiai paliko savo namus, ugniagesiams stengiantis pažaboti šėlstančius krūmynų gaisrus.

Kai kurie gyventojai liko įkalinti savo namuose; armija pašaukė rezervistus padėti susidoroti su jau trečią parą siautėjančiais gaisrais, kurie, anot valdžios, buvo tyčia sukelti.

Haifos savivaldybės atstovėį Or Doron sakė naujienų agentūrai AFP, kad iš miesto evakuota nuo 50 iki 250 tūkst. gyventojų.

Policijos atstovas spaudai Micky Rosenfeldas (Mikis Rozenfeldas) sakė, kad aštuonių miesto rajonų gyventojams nurodyta trauktis iš savo namų dėl šešių atskirų gaisrų; pasitraukusiems įrengti keturi evakavimo centrai.

Žmonės pasakoja apie desperatišką skubėjimą, stengiantis gelbėti senyvo amžiaus žmones.

„Ugnis nebekontroliuojama, ji plinta iš namo į namą, – sakė visuomeniniam radijui Naftali Rottenbergas (Naftalis Rotenbergas), gelbėjimo tarnybų vadovas Karmelio rajone. – Kai kur gyventojus išvedame prieš jų pačių valią“.

Iš namų pasitraukusi Haifos gyventoja Yael Hame (Jael Hamė) pasakojo, kad buvo „labai baisu“.

„Ugnis kilo aukščiau nei dangoraižiai – net iki 20-ojo aukšto“, – sakė ji.

Anot jos, šis gaisras „gerokai pavojingesnis“ negu buvęs 2010 metais, kai Haifoje žuvo 44 žmonės – daugiausia gaisro aukų Izraelio istorijoje.

Dabar nesunkiai sužeistų hospitalizuota apie 30, nurodė Rambano ligoninė.

Saugumo sumetimais iš Haifos universiteto evakuoti visi žmonės, praneša žiniasklaida.

Kai kurios šalys, tarp jų Kipras, Rusija ir Turkija, pasiūlė Izraeliui kovai su gaisrais atsiųsti pagalbą, taip pat lėktuvų.

Įsišėlti liepsnoms padėjo vėjas bei aukšta oro temperatūra. Pasak meteorologų, dabartinėmis orų sąlygomis gaisrai tikriausiai tęsis dar kelias paras.

Policijos atstovas spaudai M.Rosenfeldas sakė, kad pareigūnai tiria visas galimas gaisro priežastis, taip pat ir padegimą. Jis pridūrė, kad keturi sulaikyti palestiniečiai vėliau ketvirtadienį stos prieš teismą.

Haifa, Izraelis, lapkričio 24 d. (AFP-AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode