Marcinkevičius




Rytų Indijoje įgriuvus anglių kasyklai žuvo mažiausiai aštuoni darbininkai, dar dešimtys žmonių gali būti įstrigę, penktadienį pranešė pareigūnai.

Indijos rytuose esančioje Džharkhando valstijoje vykdomo kasybos projekto „Rajmahal Open Cast Mines“ generalinis direktorius S.K.Singhas sakė, kad Godos rajone esanti atvira kasykla „Lal Matia“ įgriuvo vėlai ketvirtadienį.

Įgriuvus didžiulei žemės masei buvo palaidoti mažiausiai 23 darbininkai ir dešimtys mašinų. Šimtai gelbėtojų dirbo visą naktį, bet, pasak S.K.Singho, jiems trukdė tirštas smogas.

Valstijos policijos atstovas R.K.Malikas sakė, kad buvo pranešta apie 23 darbininkų dingimą ir kad radus aštuonis lavonus dingusiųjų skaičius dabar yra 15.

Kai kurie darbininkai išsigelbėjo, nurodė pareigūnas. Tačiau nepatvirtintais žiniasklaidos pranešimais, po tonomis žemių ir nuolaužų dar gali būti 50 žmonių, kurių vietos policija ir gelbėtojai ieško pasitelkę buldozerius ir dresuotus šunis.

Godos rajonas yra daugiau kaip 1 570 km į pietryčius nuo Delio.

Minima anglių kasykla priklauso valstijos vyriausybei, bet yra išnuomota privačiam rangovui. Daugiau detalių kol kas nepranešama.

Džharkhandas yra viena skurdžiausių Indijos valstijų, joje vyksta maoistų sukilimas, bet ji turi daug gamtinių išteklių: 29 proc. šalies anglių išteklių, didžiausius Indijos geležies rūdos telkinius. Kasyba ir su tuo susijusi pramonė yra valstijos ekonominis pagrindas.

Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) „Twitter“ išreiškė savo sielvartą dėl nelaimės ir pažadėjo padėti valstijos vyriausybei vykdyti gelbėjimo operacijas.

Nacionalinė nelaimių valdymo administracija išsiuntė daugiau kaip 200 gelbėtojų.

Kodėl kasykla įgriuvo, kol kas neaišku.

Per kitą ketvirtadienio incidentą keturi darbininkai buvo sužeisti įgriuvus stogui vyriausybinėje anglių kasykloje Džharkhando Dhanbado rajone. Dviejų sužeistųjų būklė kritinė.

2015 metais Indijoje buvo užregistruoti 38 mirties atvejai kasyklose, kurių yra 570.

Praėjusį kartą rimta Indijos kasybos pramonės nelaimė įvyko 1975 metais, kai Dhanbade per potvynį kasykloje „Chasnala“ žuvo 372 darbininkai.

Patna, Indija, gruodžio 30 d. (AP-AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode